Победители са двама възпитаници на Техническия университет в София Двама

...
Победители са двама възпитаници на Техническия университет в София Двама
Коментари Харесай

ЧЕЗ раздаде първите стипендии на студенти

Победители са двама ученици на Техническия университет в София

Двама студенти на Техническия университет в град София са първите финалисти в надпреварата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " за студенти, което започва през актуалната образователна година. Сертификатите им бяха връчени в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност от районния управител на ЧЕЗ за България Карел Крал.

Първо място зае Мартин Ралчев, който е студент в четвърти курс по „ Електроенергетика ". Той е взел участие в плана „ ЧЕЗ Академия " и в народен конкурс „ Иноватори на бъдещето " - стажанти 2016 година „ Енергетиката предизвика в мен откровен интерес, тъй като ми даде опция да приложа креативен и ексцентричен метод към разрешаването на проблемите, свързани с енергийни загуби ", съобщи Мартин Ралчев по време на втория заключителен кръг в състезанието - събеседване с претендентите.

Вторият притежател на стипендия от ЧЕЗ за образователната 2017-2018 година е студентът от трети курс по компетентност „ Електротехника " в Техническия университет Мартин Михайлов. „ През 2017 година стажувах в „ ЧЕЗ Разпределение ". Благодарение на този стаж се срещнах с доста хора, които със своя хъс и труд ме мотивираха да не преставам да се развъртвам в областта на електроенергетиката ", сподели Мартин Михайлов по време на събеседването.

В състезанието могат да аплайват всички студенти от механически висши образователни заведения на територията на Западна България. Всяка година компанията ще дава стипендии на изявени студенти, класирани на конкурсен принцип и на база оповестените критерии, които са оповестени на уеб страницата www.stipendiant.com. Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " за студенти е част от дълготрайна политика на сдружението за поощряване на професионалното обучение в България и е продължение на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " за възпитаници, стартирал през 2012 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР