Победата ни е морален реванш за нашите членове и симпатизанти,

...
Победата ни е морален реванш за нашите членове и симпатизанти,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Победата ни е морален реванш за нашите членове и симпатизанти

Победата ни е честен реванш за нашите членове и симпатизанти, изключително след последните две години на ругатни към нас. Струваше си да покажем единство, а посредством него мощ. Показахме, че сме по-силни от хаоса. Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Българска национална телевизия. 

Избирателната интензивност беше ниска. Този въпрос би трябвало да стои пред всички политици – дружно да победим апатията. На хората вероятно им омръзна да чуват обещания за ярко бъдеще, а да се тормозят за това по какъв начин ще изкарат зимата, по какъв начин ще обезпечат дърва за огрев и по какъв начин щяха да изпратят децата си на учебно заведение. 

Предложението на ГЕРБ от през вчерашния ден е да загърбим тесния си партиен нарцисизъм и да мислим за България. Предложихме да търсим консенсус посредством разговор по значимите тематики. Такива диалози би трябвало да се водят в Народното събрание, а не в партийните централи. Вчера към този момент препоръчаните от нас модератори одобриха поканата ни да вземат участие – това са хора с безспорна евроатлантическа ориентировка и се употребяват с задоволително почитание измежду политиците.

Ако всички политици не осъзнаят, че решенията на рецесиите минават през разговора, то следователно обстановката не наподобява, че ще бъде позволена елементарно. Ние показахме държавническо мислене, доста положителният ни резултат не ни заслепява. Урокът от тези избори е, че хората желаят да работим дружно и взаимно да се направляваме, с цел да върви страната напред. 

Убедихме се още веднъж, че водачът ни Бойко Борисов е подготвен да направи крачка обратно или настрана, с цел да може страната ни да не се окаже пред следващите избори през зимата. На България ѝ би трябвало парламент – за държавния бюджет, за обезщетенията за жителите и бизнеса. Едни нови избори ще костват над 70 млн. лева, които другояче биха влезнали в стопанската система.

Дошло е време да покажем единство. Трябва да се намерения преди да се отхвърля всевъзможен диалог от страна на „ Продължаваме промяната “. За нас също е мъчно да забравим цялата изразителност против ГЕРБ, само че в този момент е значимо да мислим за България. Политиката е изкуство на вероятното, а парламентаризмът е да търсиш консенсус и допирни точки.

ГЕРБ е победител. Но затварянето на вратата за договаряния значи нови избори. Втората политическа мощ без ГЕРБ не може да сформира устойчиво държавно управление. Това е ребусът, който ни даде да решим българското общество.

Вотът на съмнение за финансовата политика на кабинета  „ Петков “ беше своевременен. Потвърждават го и думите на служебния финансов министър. В 47-ия парламент политическата конюнктура беше извънредно изострена, тогава нямаше по какъв начин да се сформира ново държавно управление, тъй като „ Промяната “ търсеше поддръжка само от партиите от четворната коалиция.

Време е да спре ярката борба. Ако има разсъдък, политическите водачи ще правят отстъпка крачка обратно и ще дадат опция на екипите, които предлагаме, да договарят. На диалозите ние ще изпратим специалисти, които да показват нашата стратегия.

Ние предлагаме диалог за евроатлантическа коалиция. Ако някой откаже, той поддържа войната в Украйна ли?! 

Хората, които ще ръководят, би трябвало да са хора, които могат да се оправят. Нека всяка партия, която би се съгласила да взе участие в държавното управление на спасението, да предложи най-хубавото.

Не бива да маркираме с червени линии, те от дълго време изчерпиха смисъла си. Сега е значимо да търсим решения в името на Родината си! Време е за действителности, в които политически рационалните водачи са на ход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР