Победата на Продължаваме промяната (ПП) в третите за 2021 година

...
Победата на Продължаваме промяната (ПП) в третите за 2021 година
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев: Големият въпрос, трудният отговор

Победата на " Продължаваме промяната " (ПП) в третите за 2021 година парламентарни избори несъмнено е впечатляваща. Все още не престават анализите вид " за какво по този начин стана ", само че като много открояваща се линия може да се уточни едно нещо – Кирил Петков и Асен Василев съумяха да намерят допустим език и да поддържат връзка най-пълноценно по отношение на показаното от всичките си съперници. Което обаче никога не значи, че дават отговор допустимо най-пълно по всички тематики.

Например – здравната тематика. В изискванията на ковид, тази тематика, според мен, е най-важната. Досега от " Продължаваме промяната " само обявиха поддръжка за зеления документ, само че по-тихичко. Логично, в страна, където 8 от 10 души не се имунизират, да заемеш твърда позиция преди избори значи да се самоубиеш политически. Но в този момент към този момент няма място за тишина – щом ще управляваш, би трябвало да си подготвен да вземаш непопулярни решения. Решения, които няма да се харесат, само че са нужни!

В този ред на мисли, Кирил Петков и Асен Василев дължат отговори на следните въпроси:

1. Как гледат на ковид? В смисъл, за тях това е проблем, който поради справедливи условия (какви?) към този момент ще става все по-лек и нищожен или тъкмо противоположното – поради справедливи условия (какви) ще става все по-сериозен и ще са нужни от ден на ден старания за преодоляването му? Защото най-малко до момента не наподобява вирусът да става по-малко инфектиран – с всяка последваща разновидност той се усъвършенства, в това число в това да преодолява имунизациите (ОЩЕ: ). За благополучие още не може да го прави на общо съображение с имунизирани, само че има задоволително доста неимунизирани, където да вилнее, да еволюира и да става още по-съвършен от негова позиция.

2. Според визията им каква е заплахата за обществото от ковид (отговорът на първи въпрос), каква ще е здравната им политика? Първо, по повод чисто на ковид – ограничения и цели? Второ – във връзка с опазването на здравето и по какъв начин то да не стопира да работи даже при напън от страна на ковид?

Искрените отговори на тези въпроси ще ги забележим съгласно това кой ще стане здравен министър. Не какво биха споделили Петков и Василев в което и да е изявление, а кой ще е индивидът, който ще би трябвало да носи отговорност. Там ще си проличи. Крайно време е картите да бъдат свалени на масата!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР