Победата на Полша над руските болшевики през лятото на 1920

...
Победата на Полша над руските болшевики през лятото на 1920
Коментари Харесай

Полският премиер иска изграждане на Триумфална арка във Варшава

Победата на Полша над съветските болшевики през лятото на 1920 година, която стопира настъплението на запад на Червената войска, би трябвало да бъде почетена с Триумфална арка в столицата. Това съобщи министър председателят Матеуш Моравецки.

 © БГНЕС
Битката край Варшава заслужава огромна респект, защото е една от решаващитев историята на Европа и света, написа Моравецки на страницата си в Туитър. Без полската победа от 1920-а нямаше да има Европа, каквато я познаваме през днешния ден, безапелационен е министър председателят.

Победата разрешава на Полша да резервира преди малко извоюваната си самостоятелност и предотвратява разпространяването на комунизма в Западна Европа.

В чат онлайн във Facebook с гласоподаватели, Моравецки предложи да бъде построена Триумфална арка, която по заслужен метод ще уважи борбата. Той разгласи, че е направил подаяние на фондация, която желае да построи сходен монумент във Варшава.

Монументът би трябвало да бъде построен скоро, само че няма да бъде подготвен за 100-та годишнина от борбата на 15 август 2020 година, призна Моравецки в обществената мрежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР