Победата на Лудогорец над ХИК Хелзинки с 2:0 гарантира пролетен

...
Победата на Лудогорец над ХИК Хелзинки с 2:0 гарантира пролетен
Коментари Харесай

В Лудогорец изглежда безоблачно, но бурята дебне зад хълма

Победата на Лудогорец над ХИК Хелзинки с 2:0 подсигурява пролетен гастрол на разградчани в евротурнирите. Орлите събраха 7 точки и са със съществени шансове да продължат даже в Лига Европа, в случай че не изгубят гостуването си на " Олимпико " против Рома.

Вариант " Б " е елиминационната фаза на третия по мощ шампионат Лига на конференциите, още доходи в клубната каса, мачове на високо равнище, приходи от билети, тв права и опция за всеки един от футболистите да е на континенталната витрина.
 Лудогорец благодари на последователите си за вярната поддръжка: Заедно сме по-силни!
Лудогорец благодари на последователите си за вярната поддръжка: Заедно сме по-силни!

Вижте известието на " орлите "

Лудогорец сподели друго лице по отношение на вечерта в Хелзинки и това значително се дължеше на нападателния метод. Вихрени офанзиви, елементарно излизане от преса и съвсем безпроблемна победа. " Почти " тук е основната дума, тъй като ХИК просто няма нужната класа. За да измъкнат нещо от разградчани, финландците би трябвало да играят на ръба на опциите си, а Лудогорец да е под своите.

Нещо, което се видя преди седмица в първия мач сред двата отбора. Българският тим съумя да означи с първия си прецизен удар в мача, а след час игра подпечата триумфа с мълниеносна контраофанзива.

Двубоят с ХИК единствено затвърди съществуването на слона в стъкларския магазин въпреки счупено този път да нямаше. Лудогорец има съществени проблеми в отбрана, само че против сходен вид противници - както у нас, по този начин и в Европа, замазва нещата със мощно показване в офанзива.

Статистиката също е задоволително показателна - от мача с Ботев Враца през септември до този четвъртък орлите наложително инкасираха попадение в своята врата. В Разград в четвъртък вечер финландският първенец стигна до 4 или 5 положителни благоприятни условия за попадение. Отбор с по-висока класа сигурно ще тръгне с доста повече от " геврек " при този жанр положения. И треньорът Шимунджа е наясно с това.

С него е обвързван и вторият проблем. Словенецът не наподобява като най-харесвания треньор от управлението, само че до този миг резултатите в Европа го вършат непреклонен. Такъв го прави и стоманеният му контракт, от който няма мърдане. Словенецът е дисциплиниран за някои неща - като спазването на иконичната за тима тактическа скица 4-2-3-1 и не може да залага на обичаното 3-5-2.

По отношение на състава обаче Шимунджа наподобява не прави никакви взаимни отстъпки с никого и изваждането от 11-те на Кирил Десподов е несъмнено доказателство за това изказване. Треньорът оправда решението си с не положителното положение на българина и опцията за приемане на травма. Само не добави думата " треньорска " към последното.

Самият Десподов обществено си разреши рецензия към тима след отпадането от Динамо Загреб в квалификациите на Шампионската лига. Думите му тогава бяха: " Трябва да бъдем и по-голям колектив, мисля обаче, че този тим има огромно бъдеще. Малко повече ни липсва да бъдем като колектив на терена, а не да се разправяме кой е направил неточност ".

Липсата на здрав колектив при разградчани е повече от видна, само че те компенсират с самостоятелна класа. Прокрадват се информации за спор сред двамата водачи на тима - Десподов и Каули, който бил прераснал и в освен това в съблекалнята. Та въпреки на пръв взор бъдещето в Разград да наподобява безоблачно, бурята дебне зад хълма. И край фармацевтичните фабрики чудесно го знаят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР