Победата на консерваторите в Италия отваря възможност за създаване на

...
Победата на консерваторите в Италия отваря възможност за създаване на
Коментари Харесай

Ще могат ли европейските консерватори да обуздаят Брюксел?

Победата на консерваторите в Италия отваря опция за основаване на необятен фронт за противопоставяне на глобалистите.

Парламентарните избори в Италия бяха самобитен заключителен акомпанимент в изборния развой на редица европейски страни, където победиха десните партии. Но в Италия успеха беше най-значима, както заради внезапна смяна в салдото на силите, по този начин и предвид на геополитическото състояние на страната.

Ръководителят на партията " Братя на Италия " Джорджия Мелони има всички шансове да стане идващият министър-председател на Италия. От нейните дейности може да зависи курсът на националната политика и мястото на Италия в Европейски Съюз. Въпреки че Русия не би трябвало да бъде прекомерно оптимистична по отношение на откритите проукраински изказвания на Мелони, както и за връзките с американската върхушка (Мелони е член на института Аспен), ново италианско държавно управление би било по-добър вид.

Мелони е съдружник на унгарския министър председател Виктор Орбан. По редица въпроси, като обичайните полезности и миграцията, вижданията им съответстват. А Унгария сега въплъщава най-последователната съпротива на доминираната от Европейски Съюз ляво-либерална върхушка и нейната идеология.

Това провокира предпочитание измежду еврокомисарите да отстранят държавното управление на Орбан и да намерят по-сговорчива фигура на негово място.

Известно е, че в границите на брюкселския картел се създава проект за наказване на Унгария посредством понижаване на финансирането със 7,5 милиарда евро. Сега, в случай че Мелони продължи да поддържа Орбан, ще бъде по-трудно да го създадат.

В допълнение, новото консервативно държавно управление на Швеция може също да поеме опасности за Унгария, в случай че Италия, третата по величина стопанска система в Европейски Съюз и един от създателите на блока, стачкува намерено.

Други страни, които не са безусловно свързани с Унгария, само че загрижени за нарушаването на техния суверенитет в Европа, доминирана от Франция и Германия, също може да се опълчват на антиунгарските наказания на собствен ред.

Точно преди изборите в Италия ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести Италия, че в случай че „ неверните “ партии дойдат на власт, Европейски Съюз ще разполага с „ инструментите “ за решение на казуса.

„ Ще забележим резултата от вота в Италия “, сподели фон дер Лайен.

„ Ако нещата тръгнат в сложна посока – и говорех за Унгария и Полша – имаме инструментите ", съобщи Урсула.

Въз основа на опасността на ръководителя на Европейската комисия, Италия, като всяко друго държавно управление на страна от Европейски Съюз, която се опасява от неограничената власт на Европейската комисия, може да бъде първа незабавно след Унгария, в случай че тя бъде осъдена.

Въпреки че няма да е елементарно да се сплашат консерваторите в Италия, изключително като се има поради, че евроскептицизмът измежду италианската общност непрестанно нараства и има неодобрение против Европейски Съюз заради неналичието на каквато и да е помощ по време на епидемията от ковид.

Вярно е, че Мелони има избрани проблеми. Въпреки че нейната победа в Италия може да е едно от най-големите достижения на десницата от десетилетия, тя почива на нестабилни основи.

Първо, Мелони няма безусловно болшинство, което да й разреши да направи конституционни промени, което е забележителна разлика от Унгария, където Орбан от дълго време се радва на квота от две трети от гласовете, което освен разрешава конституционни промени, само че и му разрешава да ръководи страната без опасност от раздробяване на обединението му.

Липсата на преобладаващо болшинство от страна на Мелони съставлява спънка за упражняването на нужната власт, с цел да повлияе в действителност на статуквото. Въпреки че не би трябвало да се не помни, че в Италия е допустимо да се внесат конституционни промени посредством референдум, което остава допустима, само че далечна алтернатива за консервативно държавно управление.

Както демонстрира историята, най-надеждното нещо в италианската политика са предварителните избори и нестабилните държавни управления. И това е вторият проблем, пред който са изправени консерваторите. През последните 70 години в страната са се сменили 63 държавни управления, което значи, че всяко държавно управление е траяло приблизително не повече от година.

Мелони има явно преимущество пред кабинета, който се разпадна през 2018 година, откакто водачът на Лигата Матео Салвини прикани за предварителни избори за вътрешен министър. Това се оказа сериозна стратегическа неточност на Салвини.

Но в този момент държавното управление на Мелони ще бъде формирано напълно от дясноцентристки и националистически партии, което ще му обезпечи доста по-стабилна основа.

Вдясно обаче има разделяне. Има известия, че Мелони не желае да назначи още веднъж Салвини за министър на вътрешните работи заради интернационалната реакция, която нейното държавно управление може да срещне. Дори в случай че тези изказвания не са правилни, партията на Салвини явно е в по-слаба позиция в обединението, с по-малко от 9 % от гласовете, което е показателно за внезапен спад в поддръжката, който даже може да заплаши ролята на Салвини като партиен водач.

Лидерът на Forza Italia Силвио Берлускони е по-радикален. Седмица преди изборите той сподели, че „ Путин беше заставен да нахлуе в Украйна единствено с цел да в профил украинския президент Владимир Зеленски от поста и да откри държавно управление с почтени хора в Киев. “

И Берлускони, и Салвини вършат внимателни изказвания, ориентирани към прекъсване на антируските наказания, до момента в който Мелони сподели, че има намерение да поддържа Украйна и да продължи да поддържа глобите на Европейски Съюз.

В последна сметка глобите против Русия са единствено една от многото противоречиви тематики и като цяло не е ясно в каква посока Берлускони ще поеме партията си при новото държавно управление.

Третият проблем за Мелони е големият дълг на Италия. Италия има една от най-високите дългови тежести измежду страните от Европейски Съюз, 151 % от Брутният вътрешен продукт. Въпреки че Италия е чист донор на Европейски Съюз, Брюксел включи Италия в стратегия за възобновяване на стойност 19 милиарда евро (1 % от БВП), като парите зависят от това дали държавното управление ще продължи да прокарва мъчителни промени в италианската стопанска система.

Докато италианското държавно управление съобщи, че желае да реформира програмата за помощ, Европейски Съюз упорства Рим да извърши 55 нови цели, с цел да получи идващия транш от средства през декември. От Брюксел споделиха, че е допустимо известно " доработване " на съглашението.

Ако Мелони, която в предишното е казвала, че желае да отбрани Италия от „ нихилистични глобалистки елити, водени от интернационалните финанси “, е подготвена да рискува да остане на ръба, тя може да употребява нестабилната обстановка с еврото, влошаващите се стопански вероятности за целия блок и гневът на италианските жители, с цел да принуди Брюксел да направи спомагателни финансови отстъпки. Но в това време естаблишмънтът на Европейски Съюз може да няма тласък да помогне на държавно управление, което счита за враждебно към тяхната политическа власт.

Брюкселският картел не се нуждае от Италия с обичайни полезности, а от мултикултурна прогресивна страна с отворени граници, която приема хиляди мигранти от Африка и Азия.

При всичко това новото италианско държавно управление евентуално ще наследи освен насъбраните проблеми, само че и ще получи отрицателни резултати от енергийната и инфлационна рецесия, която заплашва да шокира цяла Европа.

Четвъртият проблем пред новото държавно управление е президентът Серджо Матарела. Новоизбран за седемгодишен мандат, Матарела сигурно е в любовен мач с най-технократичните и ляво-либерални детайли в Европейски Съюз.

Той има властта да отхвърля номинации за министри, да постанова несъгласие на законодателството и да основава други форми на безпорядък за новото държавно управление. Той е и главнокомандващ на италианските въоръжени сили.

Партията " Братя на Италия " уточни, че една от главните й политически цели е да промени процедурата за избиране на президента навън гласоподаване от необятната общност. Сега единствено Народното събрание гласоподава за президента. Ако сходна промяна бъде осъществена, това ще нанесе сериозен удар върху напъните на демократичната лява върхушка да сдържа новото държавно управление.

Като цяло, Мелони ще би трябвало да бъде много хитра и да сътвори съюзи с хора с сходно мислене в Европа, с цел да се опълчи на „ насилствения “ отговор от страна на Европейски Съюз, който се опасява от възхода на популистко-консервативното придвижване в страните от Европейски Съюз.

От друга страна, трендовете демонстрират, че вероятностите пред европейските консерватори в този момент са доста по-добри, в сравнение с бяха преди няколко месеца. Колкото повече европейските държавни управления се движат в посока на Швеция, Италия и Унгария, толкоз по-вероятно е демократичната левица в Европейски Съюз да не може да наложи волята си на европейските национални страни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР