Победата на Хавиер Милей изпраща ясно послание – аржентинците искаха

...
Победата на Хавиер Милей изпраща ясно послание – аржентинците искаха
Коментари Харесай

Радикална политическа промяна в Аржентина и несигурно бъдеще

Победата на Хавиер Милей изпраща ясно обръщение – аржентинците желаеха смяна и той беше най-вероятният претендент, който да я реализира.

Изкачването му до върха беше бързо. Бивш икономист и специалист, господин Милей беше относително незнаен, преди да завоюва първичните избори през август.

Но неговият нагъл фасон, радикални оферти за акцията, както и неговата непокорност прическа, го видя.

В страна, затънала в икономическа рецесия, където годишната инфлация в този момент е над 140% и двама от всеки пет аржентинци в този момент живеят в беднотия, фрапантният нов метод за премахване на проблемите беше интелигентен ход.

Крайнодесният новобранец Милей печели изборите в Аржентина

Много президенти преди него са се опитвали и не са съумели да подобрят обстановка, тъй че нямаше какво да губите, като обещаете нещо доста друго.

Предизвикателството ще бъде по какъв начин той насочва страна в рецесия надалеч от предизборните обещания и се оправя с действителността - пробвайки се да усъвършенства обстановката за милиони аржентинци, а не да я утежни.

Така Аржентина ще види ли господин Милей, който е заречен да унищожи централната банка, да понижи държавните разноски и да вкара щатския $ като публична валута на Аржентина?

Или ще има смекчена версия на Mr Milei, която чака времето си?

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР