Победата е важна, но не толкова съществена на този етап

...
Победата е важна, но не толкова съществена на този етап
Коментари Харесай

Треньорът на баскетболния „Академик“: Засега победата не е толкова важна

Победата е значима, само че не толкоз основна на този стадий – съобщи Асен Николов, треньор на баскетболния „ Академик Бултекс 99. – Защото с момчетата ще се опитаме да променим образа на тима. За мен е по-важно по какъв начин изглеждаме на игрището.

Пловдивския отбор реализира значим триумф против любимеца „ Блакотехника “ (Македония) с 82:77 в зала „ Колодрума “, с което взе реванш за провалянето си преди месец. След този дуел българите са с 5 победи и 3 загуби в Балканската лига. А гостите към този момент са с едно проваляне и три извоювани мача.
Срещата бе още един дебют за Асен Николов отпред на пловдивския тим.

„ Допуснахме много неточности и в отбрана, и в нахлуване – призна наставникът. – Очаквано, защото се опитваме да играем малко по-бързо. Но тимът има капацитет. Въпросът е какъв брой бързо ще подобрим играта си. “
Най-резултатен за нашите бе Дейшон Найт с 27 точки.

А капитанът Васил Бачев разгласи, че с идването на новия треньор в тима има „ пулс “ за игра. „ Имахме задатък от 15 точки, само че този актив към този момент е незабележим в актуалния баскетбол. – продължи той. – Важното е, че спечелихме. И се надявам да се класираме за финалната четворка. “
Домакин на дуелите от топ 4 ще бъде София, а срещите са първите дни на месец април.

Същевременно американецът с български паспорт Дийн Бост (вляво) бе най-резултатен за „ Химки “ при разгромния триумф над домакина „ Гран Канария “ (Испания) – 99:70 в баскетболната Евролига. Националът вкара 20 точки, а съветският отбор реализира шеста победа в конкуренцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР