Победа за Лудогорец във финала за Суперкупата срещу Локомотив (Пловдив)

...
Победа за Лудогорец във финала за Суперкупата срещу Локомотив (Пловдив)
Коментари Харесай

Лудогорец влиза в историята при пета Суперкупа на България

Победа за Лудогорец във финала за Суперкупата против Локомотив (Пловдив) в неделя ще има историческа стойност. При триумф разградчани ще станат едноличен водач по извоювани оценки -5. До момента " орлите " имат 4, колкото и ЦСКА. Победа за " черно-белите " също ненапълно ще има забележителна стойност, демонстрира статистика на сътрудниците от " Тема Спорт ". Те ще станат четвъртият отбор след Лудогорец, " армейците " и Левски (3 пъти), който е грабвал трофея повече от един път. С по един успех са още Литекс, Берое, Черно море и Ботев (Пловдив). Ловчанлии пък са " рекордьори " по изгубени борби - цели 5 от 6 опита за трофей.
 Оперираха сполучливо Вандерсон
Оперираха сполучливо Вандерсон

Контузията му е една от най-тежките във футбола

Преди година разградчани станаха първият отбор, който дублира Суперкупата, а в този момент могат да създадат триумфите си три поред. Трети ще е финалът им и с Локомотив (Пловдив) в исторически проект. В предходните два случая - 2012-а и 2019-а " зелените " бяха спечелили - 3:1 и 2:0 в Бургас и София.

" Черно-белите " победиха през 2004 година, когато бяха първенци и удариха Литекс с 1:0 в Бургас. Разград пък ще е едвам четвъртият град, който ще е хазаин на борбата за Суперкупата. Най-често финалът е бил в София - 8 пъти, 7 се е провеждал в Бургас и един път в Стара Загора на стадион " Трейс Арена ". Там през 2018-а " орлите " надвиха с 1:0 над Славия.
 Волен Чинков ще управлява мача за Суперкупата
Волен Чинков ще управлява мача за Суперкупата

Мачът сред Лудогорец и Локомотив (Пловдив)

10 пъти първенецът е печелил по-късно и Суперкупата, а 6 пъти е триумфирал кандидатът - носителят на Купата на България или вторият в класирането.

Първото издание е през далечната към този момент 1989 година, когато ЦСКА побеждава Черноморец в Бургас. После борбата е обновена чак през 2004-а, а през 2016 година не се организира. Тогава първенец е Лудогорец, а притежател на купата ЦСКА като участник в Трета лига. През лятото на 2016-а обаче се правят промяна на шампионата и БФС взема решение да няма подобен мач.
 Локомотив (Пловдив) сподели новите екипи
Локомотив (Пловдив) сподели новите екипи

" Смърфовете " сменят отвесното райе с хоризонтално

Така в неделя ще забележим дали оценката ще е рекордно пето за Лудогорец, или второ за Локо (Пловдив), който ще се приближи на едно от Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР