„Победа за българските граждани“, „Шамар за управлението“, „безпощадна оценка“ –

...
„Победа за българските граждани“, „Шамар за управлението“, „безпощадна оценка“ –
Коментари Харесай

Резолюцията: Победа за българските граждани


„ Победа за българските жители “, „ Шамар за ръководството “, „ безпощадна оценка “ – това са единствено част от мненията за резолюцията, призната нощес от Европейския парламент, в която се упорства за господство на закона в България.

" Това е победа за българските жители ", написа в Туитър Елена Йончева, чиято самодейност бе част от мотивите да се стигне до дебата за България в Екологичен потенциал.

" Резолюцията мина със доста болшинство и сериозен пробив в ЕНП. 6 сътрудници ЗА и 23 въздържали се е чудесно начало, при " партийна линия " за гласоподаване срещу... Това е единствено началото на дълъг и сложен път. И за България, и за ЕНП ", написа във Facebook Радан Кънев, който е част от групата на ЕНП.

Андрей Ковачев от ГЕРБ пък дефинира резултата от вота като " партиен текст и корист с Европейския парламент с предизборна цел ".

" Исканията, поради които в България бият, получиха поддръжката на Брюксел. " Това е заглавието на прессъобщение, изпратено до медиите от уредниците на митингите в България, така наречен " Отровно трио ".

" Днес Европейският парламент одобри остра резолюция за положението на правовата страна и главните права в България. С този акт митингите в страната получиха морална поддръжка и можем умерено да кажем, че политическият пестник е за властта, а жителите на България извоюваха удостоверение за техните претенции ", продължава позицията.

" Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за страната ни, претърпяха неуспех. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз. "

От " Отровното трио " дефинират като последваща стъпка " непосредствено обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и равнището на корупцията ".

В окончателното гласоподаване текстът бе признат 358 гласа " за ", 277 " срещу " и 56 въздържали се. Резолюцията няма законодателна стойност.

Очаква се по-късно през днешния ден или на следващия ден Екологичен потенциал да популяризира окончателното наличие на резолюцията след обзор на гласуването по предложенията за изменение на първичния текст.

Тримата евродепутати от Движение за права и свободи в групата " Обнови Европа " в Европейския парламент - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са дали своят вот с " въздържал се " по резолюцията против България. Това сочи информация за вота по документа, предава БНР.

Резолюцията е подкрепена от шестима български представители. Това са петимата социалисти - Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Ивайло Христов и Елена Йончева, както и Радан Кънев от ДСБ/ЕНП.

Против са дали своят вот 8 евродепутати от Европейската национална партия и партията на европейските консерватори и реформисти – Асим Адемов, Александър Йорданов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Емил Радев от ЕНП, и Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков – от ЕКР.

Интересен факт е, че още 5-ма евродепутати от други страни-членки в ЕНП са подкрепили резолюцията.

Всички членове на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите са дали своят вот " за ", като единствено един - малтиецът Алфред Сант, се е въздържал.

" Част от констатациите в резолюцията на Европарламента за върховенството на закона и правовата страна у нас дават отговор на реалност, част от тях не отговорят, а част желаят да основат подправена реалност ", разяснява пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов минути след гласуването на документа.

По думите му " всичките текстове на либералите, зелените и социалистите останаха в действие " и огромна част от тях имат за цел " да клеймят България и да прокарват джендър идеологията ".

" Съществува рецензия към Конституционния съд, което е безпардонна интервенция във вътрешните работи на България ", безапелационен беше Веселинов. Според него " през днешния ден се подменя същността на Европейски Съюз ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР