Победа на Джо Байдън на президентските избори в САЩ не

...
Победа на Джо Байдън на президентските избори в САЩ не
Коментари Харесай

Берлин: Европа да не разчита на САЩ за отбраната си и при Джо Байдън

Победа на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати не значи, че Европа може да разчита на Америка в областта на сигурността , както е било.

Това предизвести немският боен министър Анегрет Крамп-Каренбауер, представена от " Политико ".

В изявление Крамп-Каренбауер означи, че Съединени американски щати ще останат фокусирани върху Китай, даже и в случай че претендентът на демократите победи Доналд Тръмп през ноември, което значи, че Европа би трябвало да продължи да развива своята външна политика и политика на сигурност.

" Дори и Джо Байдън да победи, което би означавало, че ние сигурно ще работим дружно по друг метод, не би трябвало да забравяме, че има някои възгледи, които се споделят от огромна част от американската политическа класа, да вземем за пример за Китай или по какъв начин да се занимават с Русия, където аз ще загатна " Северен поток 2 ", изясни тя.

Според нея от мненията на Байдън досега излиза наяве, че икономическото и геополитическо съревнование сред Съединени американски щати и Китай ще продължи, в случай че стане президент.

По думите й по време на немското европредседателство ще се работи върху предложение да се разреши на страни отвън Европейски Съюз да вземат участие в европейски военни планове.

" Това е значимо за бъдещето съдействие с Англия , само че също за съдействието със Съединени американски щати ", счита тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР