По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава

...
По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава
Коментари Харесай

Ровят документите на 288 къщи за гости

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започнаха инспекции на всички къщи за посетители, финансирани по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишният мониторингов интервал не е изминал. От всички платени 746 плана в интервал на наблюдаване са 288 туристически обекта. Общата изплатена дотация за тях от Европейския фонд за развиване на селските региони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лв.. За в този момент не е ясно дали в обсега на инспекцията попадат къщи за посетители в област Пловдив.

Междувременно се обхождат и 14 плана, кандидатствали за развиване на туристически действия. От тестваните досега къщи за посетители в регионите на Чирпан, Белово, Белослав, Септември, Велинград, Хасково, Нови пазар, Берковица и Гургулят са открити нередности единствено в обекта на последното обитаемо място. Едноличен търговец „ СТОЛИЧАНИ - Даниела Гергова ” би трябвало да възвърне на 100% цялата получена по контракт дотация в размер на 391 160 лв..​

Инспекциите на 288-те къщи за посетители целят да се откри на място дали обектите, които са в интервал на наблюдаване, работят по предопределение и развиват туристически действия. Ще бъдат осъществени проверки на място на всички документи, доказващи действителното действие на съответния обект като място за настаняване на посетители.

Проверките, които се вършат от специалисти на Държавна фирма „ Земеделие “ и на МЗХГ, би трябвало да приключат до 30 юни. Доклад от резултатите ще се показа в едноседмичен период на министър Танева.

Мирослав Найденов, аграрни министър от първото държавно управление на Бойко Борисов, прикани да се направи инспекция и на консултантите. Според него чиновници на ДФЗ са употребени точно като консултанти във компаниите, които реализират услуги за кандидатстване по европейски стратегии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР