По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава

...
По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава
Коментари Харесай

43 къщи за гости в Смолянско са на стойност 11,5 млн. лв., защо не проверяват всички?

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева стартират инспекции на всички къщи за посетители, финансирани по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишният мониторингов интервал не е изминал, оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “.
В интервал на наблюдаване са 288 туристически обекта от всички платени 746 плана в страната, т.е. ¼ от тях. За останалите ¾-ти е изминал интервалът на наблюдаване (мониторинг). След приключването му притежателите на тези парцели могат да вършат преустройства, да трансформират предназначението им, да ги продават – т.е., да се разпореждат с тях както намерят за добре. И не подлежат на инспекция.
Общата изплатена дотация за построяването им от Европейския фонд за развиване на селските региони е близо 82 млн. лв..
На територията на област Смолян са финансирани и построени 43  къщи за посетители в деветте общини, без Смолянска, защото тя не се финансира от Програмата за развиване на селските региони. В тях са вложени 11 538 488 лева
Най-много – 10 на брой къщи за посетители, има в община Доспат, притежателите на които са получили 2 564 461 лева
В община Девин има 7 къщи за посетители на обща стойност 2 031 483 лева В Борино туристическите обекти, финансирани от Държавна фирма „ Земеделие “ в предходния програмен интервал, са също 7 на обща стойност 1,9 млн. лева
В Чепеларе са издигнати 4 къщи за посетители на обща стойност 1 271 224 лева И в Златоград те са четири на брой, а общата инвестиция в тях е за 1 111 826 лева
Четири са къщите за посетители и в община Баните, като вложението в тях е за 914 086 лева В Мадан са построени 3 туристически обекта по селската стратегия за 766 923лв.
В Рудозем и Неделино къщите за посетители са по две, надлежно на стойност 552 565 и 422 149 лева
„ Проверките целят да се откри на място дали обектите, които са в интервал на наблюдаване, работят по предопределение и развиват туристически действия. Ще бъдат осъществени проверки на място на всички документи,  доказващи действителното действие на съответния обект, като място за настаняване на посетители “, се споделя още в известието.  
Проверките ще бъдат осъществени от специалисти на Държавна фирма „ Земеделие “ и на МЗХГ. Изпълнителният шеф на фонда Живко Живков е основал организация за осъществяване на инспекциите, който би трябвало да приключат до 30 юни.
ДФЗ – „ Разплащателна организация “, ще показа отчет с резултатите от инспекциите в едноседмичен период след приключването им на министър Танева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР