По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, екипаж на

...
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, екипаж на
Коментари Харесай

Военният "Спартан" транспортира тежко болно момче за лечение в Германия

По заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов, екипаж на аероплан „ Спартан " от състава на транспортна авиационна група - " Враждебна ", транспортира в петък вечер тежко болен пациент за осъществяване на незабавно лекуване в Германия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

Полетът беше по маршрут София - Франкфурт - София и се извърши по молба на шефа на център „ Фонд за лекуване на деца ". Шестнадесетгодишният пациент е пътувал с мйка си и доктор, и е настанен в Детската онкохематология в град Гисен, Германия.

Момчето е с диагноза Остра миелоидна левкимия, с тежък рецидив на болестта, прецизират от Министерствто на опазването на здравето. За продължение на лекуването в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е ориентирано от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични болести в УМБАЛ „ Царица Йоанна- ИСУЛ ", София.

За лекуването в немското лечебно заведение детето е обезпечено финансово от Център „ Фонд за лекуване на деца " към Министерството на здравеопазването и от Националната здравноосигурителна каса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР