По заповед на кмета на община Созопол се спира строежът

...
По заповед на кмета на община Созопол се спира строежът
Коментари Харесай

Разрушават басейна и оградата на Прокопиев в Буджака, били незаконни

По заповед на кмета на община Созопол се стопира градежът на басейна на Иво Прокопиев и част от оградата на къщата му край морето в местността " Буджака ", оповестиха от прокуратурата.
Нарушенията били по отношение на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието, предоставена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на Дирекция „ Национален строителен надзор “ и осъществена от РДНСК -Бургас. За нарушаванията е сезирана и Община Созопол.
 Дайнов: Когато контролираш прокуратурата и медиите, властта се трансформира в мачкане Дайнов: Когато контролираш прокуратурата и медиите, властта се трансформира в мачкане
Такава поддръжка от страната за протестиращите в София не съм виждал от четвърт век. Българското общество има други мисли, настройки и щен...
Имотът е на Иво Прокопиев. Сигнал за парцела подаде Николай Бареков, който по време на митинга в Росенец занесе на Христо Иванов камъни от Буджака, а прокуратурата незабавно се самосезира.
Проверяващите открили нарушавания на наредбите от Закона за устройство на територията (ЗУТ) - при градеж на „ Открит басейн “ в частен парцел в местността „ Буджака “, землището на Созопол, за което има и формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Въз основа на тези констатации и след извършено административно произвеждане, кметът на Община Созопол е издал заповед за прекъсване на осъществяването на строителни и монтажни работи на градежа.
Строителството може да продължи единствено с позволение на административния орган, издал заповедта, едвам след премахване на аргументите, довели до прекъсване на градежа и показване на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на прокурист на притежателя, се показва в известието на.
 Прокопиев, Дянков и Трайков почтени по делото за приватизацията на ЕVN Прокопиев, Дянков и Трайков почтени по делото за приватизацията на ЕVN
Иво Прокопиев и някогашните министри от първия кабинет " Борисов " Симеон Дянков и Трайчо Трайков са оповестени за почтени от Специализирания на...
От представителите на общината, в същия парцел, е установено и съществуване на противозаконен градеж на компактен дувар на солидна ограда с височина два метра, построена в нарушаване на издаденото позволение за градеж. С друга заповед и след извършена процедура, кметът на Созопол подрежда унищожаване на противозаконния градеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото планува районен съд. След влизане в действие на заповедта, ще се насочи покана до притежателя за непринудено осъществяване на премахването, а при липса на такова – ще се пристъпи към наложително такова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР