По закон във всеки областен град трябва да има ситуационен

...
По закон във всеки областен град трябва да има ситуационен
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Случаят със Сашко показва лошата организация на местните полицейски структури

По закон във всеки регионален град би трябвало да има ситуационен щаб. Но ние във връзка с издорването на Сашко не чухне пернишкия ситуационен щаб кой го управлява. Ако не беше сегашната политическа обстановка, ние може би нямаше да чуем за Александър, щеше случая да е затворен в някое регионално ръководство. Но в този момент случая разрешава на доста хора да разясняват и да извличат полза от случая.

Това разяснява пред бТВ Тихомир Стойчев, специалист по сигурността. 

Чух, че през днешния ден са се присъединили водолази, специалисти по пещерите. Ама не чух събота и неделя какво са правили ловците. Това е извънредно мощна организация, мисля, че са над 150 000 индивида у нас, а в Перник организацията е мощна. Трябваше през почивните дни да бъдат помолени да си преустановят излетите и да се включат в издирването, разяснява той.

Трябва да се види какъв е този родител, който е извел дете с сходни проблеми в такава околност. Може да се спекулира по тази тематика, само че е допустимо всичко и не можем да кажем дали детето Александър е жертва, до момента в който не бъде открито, уточни той.

Този случай демонстрира, че не са добре проведени структурите на Министерство на вътрешните работи по места, добави специалистът. 

Общественото видеонаблюдение също е извънредно значимо. То би трябвало да е на равнище, да е ситуирано вярно. Имаме стотици образци от чужбина по какъв начин безусловно за часове посредством ведионаблюдението се разкриват тежки закононарушения. Последния случай е от терористичната офанзива в Турция, изясни той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР