По закон след отчуждаване имотът може да се ползва до

...
По закон след отчуждаване имотът може да се ползва до
Коментари Харесай

Кметът: Сагата с отчуждаване на имоти по трасето на бул. Левски приключва


По закон след отчуждаване парцелът може да се употребява до 90 дни, в случай че е единствен за обезщетените притежатели, напомни кметът. Този период изтича напълно скоро и работата по булеварда ще се " отпуши "

Кога ще бъде приключено построяването на новия бул. " Левски " зависи и от климатичните условия, изясни Портних.

По трасето на целия бул. " Левски " се работи огромно. Изкопните маси по трасета на новия бул. са над 100 000 куб. м. Поставени са над 2400 водача, което съставлява над 30 000 метра пилотни структури.  Изградени са над 2000 метра нови канализации, като се реалокират цели водопроводни трасета. Това също затруднява и забавя реализацията на плана. 

Всички асфалтирани сектори по новата част на бул. " Левски " са на биндер (първия пласт асфалт). Не е положен най-горният, износващ пласт на настилката, тъй като се реалокират главно трасета на ВиК мрежата. Дори част от дъждовните канализации там сега са изключени. Прокопаването в новия асфалт на " Левски " преди дни е било поради тръба, която е била планувана за замяна.Такива прокопавания ще има още няколко, не тъй като някой си е приключил калпаво работата, изясни варненският кмет. 

Портних разгласи, че интензивно напредва пробивът на бул. " Сливница ". Пробивът ще бъда подготвен до края на октомври или средата на ноември, съгласно климатичните условия. Продължението на " Сливница " ще стига до ул. " Атанас Москов " и след построяването му ще обезпечи спомагателна връзка с автомагистрала " Хемус ".  

" Има стеснение по всички пътни артерии, по които се работи, само че в последна сметка го вършим за положително. И  когато се завърши, изгодите ще са големи ", отбеляза Иван Портних. По думите му за последните 3-4 години във Варна се е направило десетки пъти повече, в сравнение с за целия интервал на прехода. 

  " При тези огромни мащаби няма по какъв начин да подсигуряваме, че  всеки един занаятчия ще си извърши по най-хубавия метод работата. Неминуемо има проблеми ", разяснява Портних. Той добави, че се поставят големи старания проблемите да се минимизират. Там, където се открият такива, са за сметка на изпълнителите.

Пътните поправки във Варна са доста огромни, а в идващите месеци стартират  и редица нови планове, тъй че строителният развой ще продължи интензивно и през зимата. Ще бъдат актуализирани цялостен микрорайон във " Владиславово ", микрорайон в " Младост " (около ул. " Ана Феликсова " ), в Морската градина, а след обновяването на част от ул. " Г. Бенковски ", следва ремонт и на бул. " Съборни ", уточни градоуправникът.  

Въвеждането на Синята зона даде глътка въздух в централната част на града. На ден по към 6000 коли стопират в зоната, а приходите дотук са за над половин милиона лв., напомни кметът. Всеки един лев, постъпил от Синята зона, ще бъде вложен в възстановяване положението на тротоарите в обсега й. Работата в тази посока напълно скоро ще стартира, сподели още Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР