По закон омбудсманът на България не може да присъства навсякъде,

...
По закон омбудсманът на България не може да присъства навсякъде,
Коментари Харесай

Омбудсманът не може да присъства навсякъде, обяви Валери Симеонов

По закон омбудсманът на България не може да участва на всички места, където пожелае, а единствено след покана. Това изясни пред Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов, който през вчерашния ден прикани Мая Манолова да напусне съвещанието на тристранния съвет за съдействие откакто никой от членовете му не утвърди наличието й там.

Един по един съм ги питал дали някой я е поканил и нямах избор като ръководител с изключение на да я поканя да излезе, изясни Симеонов като акцентира, че на тези съвещания ситуацията е взривоопасна и нажежена и не знае по какъв начин биха " се развили нещата ", в случай че този въпрос не бил изчистен още при започване на съвещанието. Допълни, че омбудсманът не може да взе участие без покана в съвещанията на Консултативния съвет по национална сигурност или на съвещанията на Народното събрание и други

ТЕЛК по немски модел

На съвещанието на тристранния съвет е разискван нов модел, който да се вкара в работата на ТЕЛК. Симеонов изясни, че е употребена герамнската процедура в това отношение и 6 месеца след въвеждането й ще се направи оценка от нейния резултат. Тя планува процентите неработоспособност от главното заболяване да не се усилват съразмерно с всяко в допълнение, а единствено с тези, които инвалидизират с над 50%.

Вицепремиерът изясни и че отсега нататък съставът на тези комисии ще е на ротационен принцип, а в тях няма да влизат едни и същи лекари в предпенсионна или пенсионна възраст. Сега те били подложени на корупционен напън и по този начин цели села били с една и съща диагноза за неработоспособност като съответно уточни ромски села.

Всички институции прегръщат козите

В коментар на напрежението около избиването на животни поради чумата вицепремиерът се възмути, че всички институции се изредили да прегръщат козите и попита дали по-късно тези хора са минали стерилизация, тъй като по този начин се разнася болестта. Журналисти, динковци, съпротива и всякаква сган и гмеж се въртят там, илюстрира той. Предупреди, че в случай че не се вкарат драконовски ограничения, България ще пламне от болестта, което значи години изолираност от пазарите за животинска продукция.

Според него в тази ситуация се показва сиромахомилство вместо управляващите да вкарат непоколебим надзор до момента в който се унищожат животните и се овладее болестта. Обяви, че е налице плашливост на институциите вместо да има въоръжена полиция, всеобщи инспекции и стерилизация.

Спасяването на редови войник Кирил

Най-много време от телевизионното си присъединяване вицепремиерът отдели на възмущението си от план, импортиран от народен представител на " Атака ", с който се планува уговорките по приватизационни контракти да важат за 5, а не за 10 година Проектът бил допълнен от различен, който уточнявал, че промените ще важат и за настоящи контракти. Симеонов уточни, че това се прави в услуга на братята Домусчиеви поради техни проблеми с уговорките при покупката на Български морски флот. Наскоро те изгубиха дело от страната, вследствие на което следващата година ще би трябвало да платят 58 млн. лева наказателна такса, тъй като не съблюдават условието в контракта за приватизация за поддържането на избран тонаж на наличните кораби. Симеонов уточни, че на председателски съвет ГЕРБ са подкрепили услужливия план, въпреки, че водачът на " Атака ", чиито народен представител е вносител, изискал отдръпването му и в този момент депутатите от НФСБ щели да се борят против плана при гледането му в пленарна зала.

Симеонов съпостави обстановката със сюжета на кино лентата " СПасяването на редови войник Райън " и я дефинира като избавяне на редови войник Кирил (Домусчиев).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР