По закон децата до 18-годишна възраст не плащат потребителска таксаВ

...
По закон децата до 18-годишна възраст не плащат потребителска таксаВ
Коментари Харесай

Близо 8 лева е платила майка за задължителна консултация при личния лекар

По закон децата до 18-годишна възраст не заплащат потребителска такса

В четвъртък предходната седмица Елена Вътова води щерка си Михаела-Ивет на наложителна консултация при педиатър за деца под 1 година, съобщи.

" Бях доста неприятно сюрпризирана от обстоятелството, че би трябвало да платя за това, и то 7.80 лева ”, споделя майката.

Разбрала, че педиатърката им е сключила контракт с компания за записване на часове, а таксата за това е 1% от МРЗ или 7.80 лева, споделя майката.

“След прегледа на детето лекарката ми сподели, че би трябвало да платя потребителска такса. Върнах се до дома си за пари и ѝ занесох 2.90 лева Бях още по-възмутена, когато разбрах, че таксата в действителност е 7.80 лева ”, споделя още дамата.

Педиатърът доктор Красимира Косева изясни, че това е административна такса, въведена в нейната процедура от Нова година.

“Първото посещаване на майката беше през януари, когато тя е подписала контракт, че е съгласна с административната такса. Тогава не съм ѝ взела такса. Такава ми е практиката - когато хората се осведомят, не взимам такса, на второто посещаване обаче към този момент са употребявани административните услуги и по тази причина към този момент изисквам заплащане ”, изясни лекарката. И добави, че цената не е за обзор, а за записване на час посредством човек, а не през електронна система, както е било до момента. А таксата от 7.80 лева е по нейна преценка.

" Това е 1% от минимална работна заплата. Така съм решила. Все отново аз съм комерсиално сдружение и въз основата на разноските, които изчислявам, дефинирах тази цена ”, уточни доктор Косева.

Елена Вътова обаче твърди, че когато е подписала въпросния документ, никой не ѝ е споделил какъв ще бъде размерът на таксата. Не са ѝ дали и копие. Казано ѝ е единствено, че и брачният партньор ѝ би трябвало да подпише документа.

" Нищо не ми изясни, нито ми даде опция да откажа да подпиша. Явно е моя грешката и в този момент си претърпявам следствията ”, сподели Вътова, която е безапелационна, че повече няма да посещава кабинета на доктор Косева, даже и това да се случва гратис.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР