По закон ЧЕЗ е част от националната инфраструктура с пряко

...
По закон ЧЕЗ е част от националната инфраструктура с пряко
Коментари Харесай

Радев за ЧЕЗ: Правя срещи с отговорните институции, които имат отношение по въпроса

„ По закон ЧЕЗ е част от националната инфраструктура с директно отношение към въпросите на националната сигурност. Затова всевъзможен въпрос, че това е банална договорка на едно комерсиално сдружение е нещо, с което ни заблуждават ”, съобщи президентът Румен Радев.

„ С оставка на министъра на енергетиката не завършва казусът, а генерира въпроси. Явно става въпрос за скица за прикрито придобиване на сдружението. Въпросът е кой и за какво крие своите планове ”, добави Радев.

„ Без запаси някой получава голяма банкова гаранция. Това са доста въпроси. Има ли политическа гаранция също по този начин? Всички чакаме отговори ”, акцентира президентът, представен от БГНЕС.

„ Правя срещи с виновните институции, които имат отношение по въпроса, само че по закон те имат отношение постфактум, следва ми среща и с шефа на Комисията за финансов контрол ”, посочи Радев.

„ Големият проблем е за какво не са осъществени инспекции авансово, като от месец се знаят евентуалните бъдещи притежатели. На процедура към този момент е подписана договорката. Има институции, които по закон дават отговор за националната сигурност. Защо Министерството на енергетиката и ДАНС не са направили по-рано инспекции? Въпросът е дали това е непрофесионализъм, некомпетенция или не са се намесили по други аргументи ”, попита Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР