По всяка вероятност няма да има второ увеличение на минималната

...
По всяка вероятност няма да има второ увеличение на минималната
Коментари Харесай

Ще се вдигне ли още веднъж минималната заплата

По всяка възможност няма да има второ нарастване на минималната работна заплата. Ние го предлагаме, само че не срещаме поддръжка от финансовото министерство и от работодателите. Това изясни пред Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Минималната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще се прибави бонусът от 60 лева Така тя ще стане 467 лева от 1 юли.

Тези ограничения за подкрепяне в рецесията не са антиинфлационни, както разгласи държавното управление, а антикризисни. Те са в поддръжка на всички хора. Трябва да се подкрепят тези, които имат най-вече потребност, а не и небогати и богати, изясни той.

Как ще се подвига минималната заплата

Началото на промяната ще бъде при започване на 2023 година. Тя би трябвало да е развой и непрестанно да се усъвършенства. Според него няма по какъв начин да няма резултат от ограниченията на държавното управление.

Ние сме почнали една промяна в обществената система, с която да се види електронно дали даден човек може да се оправи с живота ли не може. 1 милиарда и 200 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат за обществената система. Не е толкоз значимо по кое време ще дойдат първите средства от Европа, а че имаме утвърден проект и може да се харчат пари от държавния бюджет, които ще бъдат възобновени от Европейския съюз, сподели Георги Гьоков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР