По всяка от точките, които бяха поставени от протестиращите,можем да

...
По всяка от точките, които бяха поставени от протестиращите,можем да
Коментари Харесай

Денков след срещата със земеделците: Няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна в близкия период

По всяка от точките, които бяха сложени от протестиращите,можем да предложим решение или да разбираем по какъв начин ще търсим решение, съобщи министър председателят Николай Денков в изказване пред медиите в Министерския съвет след среща с представители на протестиращите аграрни производители, представен от Българска телеграфна агенция. В срещата с контактна група от Инициативен комитет за общонационален аграрни митинг са взели участие министърът на финансите Асен Василев и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

" По отношение на слънчогледа следва диалог с прамиера на Украйна, в който ще обясня, че в полемиките сме разискали, че ще има избрана квота за България и тя ще бъде позволена, когато уточним какъв брой е огромна. В близкия интервал няма да позволим импорт от Украйна ", увери министър председателят Никола Денков.

По отношение на останалите артикули и сега се водят договаряния с Европейската комисия и Украйна, дружно с министрите на земеделието на страните членки на Европейски Съюз, добави той. По думите му до момента не са открити никакви проблеми във връзка с качеството на селскостопанските артикули.

Поехме уговорката, че до 30 септември ще бъдат изплатени средствата за обезщетения, които са сложени като условие от протестиращите, съобщи министър председателят.

Министерството на земеделието ще редуцира срокът за подаване на поръчки и заплащанията ще бъдат направени оптимално бързо, в границите на седмица или две, сподели още Николай Денков.

От сектора споделиха, че решението за слънчогледа е значимо и значително, само че дали ще има още митинги ще решат всички представители на бранша.

По-рано през днешния ден за проблемите в браншаи вероятните решения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР