По всичко личи, че Върховната избирателна комисия в Турция работи

...
По всичко личи, че Върховната избирателна комисия в Турция работи
Коментари Харесай

Емилия Славкова пред Фрогнюз: Ердоган вероятно ще се откаже от Местан

По всичко проличава, че Върховната изборна комисия в Турция работи под огромен напън от страна на властта. Доказателство за това е промяната на позицията на Комисията по повод загубата на ръководещата партия на локалните избори в Истанбул, позиция в началото след локалните избори в края на март доста кардинална и твърда.
Това съобщи пред " Фрогнюз " тюркологът Емилия Славкова във връзка повтарянето на локалния избор в Турция на 23 юни. 

След като опозицията и прокюрдската партия завоюваха гласоподавателите в Истанбул и в източните кюрдски региони, Върховната изборна комисия призна нейната победа. Комисията обаче оспори легитимността й и дефинира дата за нови избори в Истанбул, а, по някои непотвърдени сведения, и в югоизточните кюрдски региони, където изборите през март бяха спечелении от прокюрдската Партия на демократичните нации. На какво се дължи този поврат, в случай че не на напън от горната страна?!

Макар че определеният в действителност към този момент за кмет на град Истанбул Екрем Имамоглу от опозиционния съюз и от главната опозиционна Народнорепубиканска партия, не се опълчи на  правото на ръководещите на повторни избори, за които се изрече убеден в успеха си,  най-вероятно плануваните още веднъж за 23 юни избори да бъдат опорочени. Очаквам вотът да бъде извоюван под натиска на силовите дейности на властта. Гражданите на Истанбул изрично обявиха, че не са съгласни с желанието на Ердоган и неговите хора да проведат прегласуване, само че гласът им не бе чут. Вчера, след оповестяване решението за още един избор, огромна част от истанбулци показаха митинга си с удряне на тенджери и други кухненски съдове. На основни места в Истанбул обаче заплашително бяха ситуирани БТР-и, така наречен ТОМА с водни цистерни, с наситената с нездравословни препарати вода от които се разпръскват не веднъж протестиращи особено в Истанбул и други огромни градове, нанасяйки им неизлечими здравни вреди.

Славкова разяснява и опитите за въздействие на Ердоган в България. По думите й, водачът на ДОСТ Лютви Местан е креатура на турската ръководеща Партия на справедливостта и развиването. След случая със починалото бебе на пътя обаче  най-вероятно Ердоган ще се откаже от „ закрилата си ” над него. „ Местан извърши политическо самоубийство, най-много заради липса на героизъм и почтено политическо държание. Дори да не е отговорен за гибелта на бебето, той не е направил нищо, с цел да окаже помощ на потърпевшото семейство, освен това, той насочва и закани. Проявил е боязън. Страх, който видяхме и при укриването му в турското посолство. Заради приютяването му тогава в турското посолство, при което последното се дискредитира, дипломат Сюлейман Гьокче бе отзован. Сега Ердоган ще би трябвало да търси негов заместител. Местан към този момент няма бъдеще като политик ”, счита Славкова.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР