По всичко личи, че става въпрос за поръчка. Така един

...
По всичко личи, че става въпрос за поръчка. Така един
Коментари Харесай

Тръгна ли кръгът Пеевски да респектира създателите на Биволъ?

По всичко проличава, че става въпрос за поръчка. Така един от основателите на уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " Асен Йорданов разяснява информация за почнала инспекция от Върховната касационна прокуратура (ВКП) против него и другото лице на медията – Атанас Чобанов.
Припомняме, че единствено преди два дни вестник " Труд ", чиято оперативна активност се води от Петьо Блъсков, разгласява материал, съгласно който Йорданов и Чобанов били герои като " Апартаментгейт ". В материала бяха пуснати и нотариални актове на купени дворни места в село Зелено дърво от Йорданов, както и аграрен парцел на Чобанов в село Варвара с веществен интерес 0 лв. – съгласно Имотния указател. Самият Чобанов обаче отговори във Фейсбук с нотариалния акт за парцела, в който написа, че е платил 8000 лв. за парцела и изказване, че в регистъра е имало " чистка " - нещо, което " Биволъ " заподозря и разгласява материал, че е направено, с цел да се скрият имотни покупко-продажби на основния прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата обаче отхвърли Имотният указател да е пипан.

Според Асен Йорданов, който приказва в предаването " Честно казано " на Люба Кулезич по " Евроком ", индикацията за принуда от страна на прокуратурата е, че инспекцията върви по подправен сигнал. Йорданов споделя, че държавното обвиняване публично ги ревизира по сигнал на " Боец ", само че ръководителят на " Боец " Георги Георгиев е уверил основателите на " Биволъ ", че не е подавал никакъв сигнал. Йорданов посочи и, че в действителност не е наясно какво прави ВКП – дали инспекция, дали към този момент е почнало досъдебно произвеждане, като журналистът е бил известен от служител на реда Николай Горанов, че би трябвало да бъде разпитан. Именно Горанов декларирал, че има сигнал от " Боец ". Йорданов е питал публично кой е наблюдаващият прокурор и дали изобщо има нещо, което ВКП прави. А Георги Георгиев е опитал да занесе декларация от името на " Боец " при служител на реда Горанов, само че служителят на реда внезапно се е скрил, твърди Йорданов. И подсети, че по закон анонимни сигнали за случаи на корупция не се одобряват, като това е указано и на уеб страницата на ВКП. А Георгиев удостовери за декларацията и сподели, че въпреки всичко я е завел публично в деловодството на ВКП.

Много е значимо какви са парцелите, за които написа " Труд " - единият е запустяла равнища от 1 декар до кльона на турската граница, на 7 километра от Малко Търново, изясни Йорданов и добави - там няма вода, няма ток, няма и път. Този парцел, съгласно " Труд ", бил част от горски масив и коствал 20-30 000 лв.. " Това е характерен жанр на Пеевските медии ", иронизира Йорданов и дефинира материала на вестника като " очерняща акция ".
Освен това, гражданско придвижване " Боец " се оплака, че има досъдебно произвеждане поради извършения при започване на април тази година митинг пред Министерския съвет по отношение на " Апартаментгейт ", под надпис " Има кой да ви накаже ". Мото беше предизвикано от изявлението на Цветан Цветанов в " Панорама ", че него няма кой да го накаже поради " Апартаментгейт ". След митинга имаше задържани за мятане на домати и яйца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР