По всичко личи, че ще станем свидетели на изчезването на

...
По всичко личи, че ще станем свидетели на изчезването на
Коментари Харесай

Компанията Gionee фалира

По всичко проличава, че ще станем очевидци на изгубването на още един бранд измежду производителите на смарт телефони. Неудачник този път е компанията Gionee, която не стана известна в Европа и другите страни, само че в своята родна Индия бе любимец и нейните смарт телефони се продаваха доста добре.

Продажбите бяха толкоз положителни, че компанията даже бе включена в рейтинга на топ-10 производителите на смарт телефони в света, а по-късно сътвори и суббранда IUNI.

Днес излезе информация, че компанията приключва активността си и към този момент е задействала процедурата за оповестяване на банкрут. Възможно е комерсиалната марка  Gionee да не изчезне, само че да остане да съществува единствено в Индия.

Проблемът на пазара на смарт телефони застигна Gionee предходната година, когато компанията стартира стремглаво да губи своя пазарен дял. След първото тримесечие на 2018 година компанията се принуди да установи 70% спад в продажбите на мобилни телефони. Производителят не скри, че има съществени финансови усложнения. Като аргументи се посочваха прекомерно огромните разноски за реклама и маркетинг. Но има клюки, че Gionee отива на дъното заради патологичното въодушевление на нейния началник от хазартни игри и нуждата за покриване на насъбрания голям дълг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР