По всичко личи, че Пентагонът е разсекретил поредната част от

...
По всичко личи, че Пентагонът е разсекретил поредната част от
Коментари Харесай

NYT публикува информация за среща на пилотите на ВВС на САЩ с НЛО

По всичко проличава, че Пентагонът е разсекретил следващата част от архивите на своите документи за срещи с неидентифицирани летящи обекти. Информацията bе оповестена преди няколко дни от авторитетното издание The New York Times, което цитира разказите на петима водачи на американските Военновъздушни сили, които в продължение на към една година – от лятото на 2014-та до месец март 2015-та години са следили НЛО покрай западното крайбрежие на Съединени американски щати.

В края на 2017 година също The New York Times заяви детайлности за специфичната стратегия за различаване на въздушните закани Advanced Aerospace Threat Identification Program , една от дилемите на която е засичане на НЛО, в случай че въобще има сходно нещо. Изпълнението на тази стратегия стартира през 2007 година и значително е финансирана по искане на демократа на Невада Хари Рийд, който по това време е водач в на болшинството в Сената. Програмата е публично прекъсната през 2012 година, когато съгласно Пентагона „парите са пресъхнали“. Но неотдавна военноморските сили на Съединени американски щати обявиха, че и през днешния ден се преглеждат и проверяват военните рапорти и отчети за появяването на НЛО.

NYT също прецизира, че тази стратегия е прекъсната преди няколко години, само че и през днешния ден съществува в една или друга форма в другите военни стратегии.

Двама от интервюираните даже разкриват своите същински имена и персони. Това са лейтенантите Райън Грейвз и Дани Аккойн. Останалите трима са поискали да запазят анонимност, само че се знае, че са от ескадрилата бойни изтребители VFA-11, жаргонно известна под името „Червените убийци“.

Пилотите описаха на публицистите на The New York Times за няколко случая за наблюдаване на тайнствени неидентифицирани летящи обекти, с които те са се срещнали през 2024-2015 години по време на подготвителните полети за войната в Персийския залив. Любопитно е, че странните обекти в небето са почнали да се виждат след подмяната на старите радари от 1980 година на техните изтребители-бомбардировачи F/A-18 Super Hornet, с нови. Това е и повода първоначално те да смятат тези обекти за някакъв проблем с оборудването. Лейтенант Аккойн показа, че когато неговият радар е фиксирал сходен загадъчен обект, той не се виждал а видеото, снимано от камерата, сложена на неговия шлем. Но след няколко дни той съумял да се прицели в НЛО и да фиксира задачата в инфрачервения набор, само че и този път обектът не можел да се прегледа по-подробно благодарение на общоприетата камера.

Лейтенант Райън Грейвз описа, че е записал тези обекти на друга височина – от равнището на морското ниво до към девет километра над него. Те се движели постепенно, а от време на време се ускорявали до хиперзвукова скорост. Извършваните маневри са били надалеч над физическите благоприятни условия на елементарните водачи. Обектите не са оставяли забележими топлинни следи след себе си, което е прекомерно необичайно, тъй като за осъществяването на сходни маневри е належащо голямо количество сила. Но водачите по този начин и не са забелязали съществуването на мотори. При това обектите са оставали във въздуха по 12 часа, което е „с 11 часа повече от упованията на пилотите“.

Пилотите предположили, че това е част от някаква секретна стратегия за основаване и тестване на военни безпилотни машини, само че при идващия случай, когато един от тях едвам не се сблъскал с един от тези обекти, тази версия била отхвърлена. Инцидентът станал в края на 2014 година, когато сътрудника на Грейвз летял на разстояние 30 метра от другия аероплан и тъкмо сред тях минал един от незнайните обекти. Той изглеждал като „сфера, в която е вграден куб“. След връщането въз основата командването на ескадрилата решило че това няма по какъв начин да са военни апарати, тъй като заплашват живота на водачите по време на подготвителните полети и никой държавен чиновник не би одобрил сходно нещо

В последна сметка, няколко срещи с НЛО са записани с камерите. В първия клип, един от тези обекти е сниман през месец януари 2015 година във Флорида. Вижда се обект, който се върти, наклонява и се движи против вятъра. Вторият случай е сниман след три седмици. В клипа се чуват диалозите на водачите, обсъждащи случилото се. „Уха, какво беше това? Човече, ти видя ли го по какъв начин лети?“ – възкликват водачите.



„Имаме хеликоптери, които могат да остават във въздуха“ – разяснява лейтенант Грейвз. „Имаме самолети, които могат да летят на височина 30 000 фута, както и на над водата. Но няма нито един боен уред, който да съчетава всички тези благоприятни условия и да няма ракетен мотор, както и топлинни следи на изгорели газове“.

Пилотите изпратили своите доклади за тези произшествия в Пентагона и в Конгреса. На непосредствено заложения въпрос от страна на NYT за тези рапорти, пресслужбата на американските Военновъздушни сили дала отговор, че в някои случаи тези неидентифицирани обекти са били безпилотни летателни апарати. Но за произхода на останалите обекти няма по какъв начин да се съди, тъй като информацията е прекомерно малко.

През месец май ескадрилата е изпратена в Персийския залив с бойна задача и с сходни произшествия никой от този екип повече не се е сблъсквал.

В изявлението за The New York Times водачите отхвърлиха да вършат догатки за природата на видените от тях обекти. Астрофизикът Леон Глоуб разяснява за NYT, че извънземният генезис на тези обекти е прекомерно малко евентуален. Тоя съобщи, че аргументите за тяхната поява могат да бъдат най-различни – от сривове в техниката и атмосферни феномени до „неврологични претоварвания“ по време на свръхзвуков полет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР