По всичко личи, че падението на Facebook далеч не е

...
По всичко личи, че падението на Facebook далеч не е
Коментари Харесай

Британското правителство определи Facebook като дигитален гангстер

По всичко проличава, че падението на Фейсбук надалеч не е свършило. Едва ли ще има и положителна развръзка за компанията.

Тази седмица завърши изследване на английското държавно управление, траяло 18 месеца, което е разследвало фалшив новините и публикуването на погрешно наличие в обществените мрежи.
Едно от заключенията е, че Фейсбук e " цифров разбойник ", който дълготрайно и редовно е нарушавал най-различни закони във връзка с конкуренцията, събирането на персонални данни, тяхното предпазване и разпространяването на подправени вести.

Комитетът, който е разглеждал събраните над 73 свидетелски показания и 170 писмени такива, завява, че светът се нуждае от нов тип регулации, тъй като мрежи като Фейсбук " заплашват демокрацията " по целия свят.

Основните терзания са, че обществените платформи служат за целеустремено комплициране на обществото посредством фалшив наличие и безотчетно събиране на всевъзможни потребителски данни.

Правителството планува основаването на нови, по-ясни и съответни правила за компании от ранга на Фейсбук, които ще разрешат на държавните органи да наблюдават за нарушавания по-отблизо. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР