По всичко личи, че Димитър Рачков възнамерява да влезе в

...
По всичко личи, че Димитър Рачков възнамерява да влезе в
Коментари Харесай

Димитър Рачков инвестира половин милион в слънчева централа

По всичко проличава, че Димитър Рачков има намерение да влезе в напълно нова и непозната за него роля, само че този път в действителния живот.

След като години наред се прави на смешник на сцената, в този момент Рачков прави плахи стъпки към енергийния бизнес. Изплашен, че галопиращата инфлация може да стопи спестяванията му, той се е заел с издигането на лична фотоволтаична централа. Казано с други думи, са го подгонили мераците да става енергиен необут.

Според мълвата, той е приготвил близо половин милион лв., които да вложи в новото начинание. 
При все, че сумата не е по никакъв начин дребна, осведомени настояват, че въобще няма да го озори. Тази сума, че евентуално и от горната страна е съумял да изкара единствено от рекламните клипове за залагания, в които взе участие дружно с Христо Стоичков. Освен това общоизвестен е фактът, че Рачков си докарва и значително пари като водещ. Както знаете, той е най-скъпо платената звезда по родните земи.

Той е прибирал по най-малко 20 бона за всяко от изданията на предаваното месеци наред по Нова тв „ Забраненото шоу на Рачков “. От седмица той още веднъж е на екран, този път с предаването „ С Рачков всичко е допустимо “ по Нова тв. Предвид високия рейтинг на първия епизод, евентуално и заплатата му още веднъж ще скочи до небесата. Според осведомени тя гони 50 бона за епизод.

Експерти са безапелационни, че сумата, която Рачков ще влага в слънчевата централа, ще се изплати на 100%.
След закупуването на слънчевите панели, действително токът от тях излиза съвсем без пари. Централата би могла да възвърне вложенията единствено в границите на 5-6 години, поради галактическите цени, които гони електрическата енергия.
Слънчевите панели пък имат живот към две десетилетия. 

Според близки до комика, той към този момент е поръчал панелите. Теренът, на който ще бъде построена фотоволтаичната централа също е обезпечен. Чрез една от компаниите си комикът е купил порутена къща в ямболско село, която върви дружно с 2 декара двор. 
Сред като постройката бъде съборена, върху терена ще бъдат подредени стотиците слънчеви панели, които ще създават безвъзмезден ток.

Централата надалеч не е първият бизнес, в който Рачков влага парите си. Както знаете от близо година, той и братята Джуди и Маги Халваджиян, са притежатели на лъскаво кафене в столичен мол. Според изказванията, минималистичния му и фотористичен дизайн е оригиналност за целия свят, а също така заведението предлага неповторими сортове кафе. 

Оказа се обаче, че хвалбите по адрес на заведението, са меко казано пресилени. Клиентите небрежно разкриха, че кафенето е копирано едно към едно от бутиковата верига „ Arabica “, основана от японския милиардер Кенет Шоджи. Рачков и братята арменци обаче са не запомнили да платят такса за това на създателя на веригата.
Източник: Уикенд



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР