По всичко изглежда, че държавата ще приеме да плаща и

...
По всичко изглежда, че държавата ще приеме да плаща и
Коментари Харесай

Държавата ще поеме и осигуровките по схемата 60/40

По всичко наподобява, че страната ще одобри да заплаща и осигуровките върху поеманите от нея 60% от заплатите в засегнатите от рецесията с ковид бизнеси.

Предложението бе направено още преди обед по време на съвещание на Комисията по бюджет и финанси, която одобри в на второ четене промени в закона за държавния бюджет. Очаква се те да бъдат гласувани дефинитивна в пленарна зала в понеделник.

Румен Гечев (БСП) съобщи по време на това съвещание, че препоръчаната от държавното управление скица 60/40 явно не работи поради това, че при нея бюджетът не покрива осигуровките върху тези 60%. Затова партията му предлага страната да поеме и осигуровките.

Йордан Цонев пък разгласи, че Движение за права и свободи поддържа оферти от държавното управление план, само че на съвещание на правната комисия също ще предложипоемане и на осигуровките.

Това и стана и следобяд парламентарната правна комисия одобри предлагането. Според Йордан Цонев, представен от „ Сега “, по този начин ще се прекратят изказванията, че страната баламосва бизнеса и че схемата в реалност е 23/77. " Така съотношението ще е тъкмо 60/40 ", сподели депутатът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР