По всички участъци на бул. Левски се работи през почивните

...
По всички участъци на бул. Левски се работи през почивните
Коментари Харесай

Портних: Ремонтите причиняват неудобства, но резултатът ще си струва усилията

По всички сектори на бул. „ Левски ” се работи през почивните дни и безусловно без спиране, разгласи в предаването „ Зала Пленарна ” по Дарик кметът на Варна Иван Портних. Вече са сложени 1000 водача и са построени към 2 километра водопроводи, дъждовна и битова канализация.

Портних не се ангажира с точна дата за привършване на огромния план поради отчуждителните процедури. Собствениците на 53 парцела апелират оценките им, като се чака до два месеца да има влезнали в действие правосъдни решения.

„ До началото на летния сезон би трябвало да са подготвени кръговите кръстовища на булевардите „ Владислав Варненчик ” и „ Сливница ”. Амбицията ни е целият бул. „ Левски ” да е подготвен доникъде на август. Осъзнавам, че ремонтите основават стеснение, само че поставяме старания да съблюдаваме графика ”, съобщи Порних. Резултатът ще си заслужава разбирането и търпението, добави той.

Бул. „ Приморски ” би трябвало да бъде приключен през април, а през есента ще стартират ремонтите на „ Народни будители ”, „ Осми крайморски полк ”, „ Анна Феликсова ” и „ Бенковски ”.

Експертна група мисли разновидности за облекчение на натоварения поради ремонтите трафик. Сред разновидностите са отваряне на неразрешени за придвижване улици, стартиране на придвижването в двете направления в някои еднопосочни, нови светофари по натоварени кръстовища, както и смяна на времетраенето на зеления сигнал на други.

Реалистичният период за завършването на стадион „ Варна ” е краят на 2019 година, счита Иван Портних. Там към този момент са построени подземните паркинги и се работи по строителството на трибуните.

За вековния празник на „ Спартак ” през лятото би трябвало да е подготвена новата естрада на клубния стадион. Нейното планиране към този момент е почнало.

„ Радвам се, че има консолидация в „ Спартак ”. Постоянна та промяна на управленията през последните години водеше до опълчване на разнообразни групи почитатели и ветерани. Когато общността реализира единение, решенията за базите и парцелите не закъсняха ”, разяснява Портних.

Кметът се надява първият рок фест през лятото на Морска гара да се трансформира в традиция и да притегли почитатели на твърдата музика от цялата страна и чужбина. Преди него за втора година ще има и концерт на МТВ.

До пешеходната зона на Морска гара ще може да се стига и през още един вход, който ще бъде самостоятелен против постройката на Морска администрация. В региона ще бъдат увеличени и местата за паркиране. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР