По всички личи, че подкастите не са силната страна на

...
По всички личи, че подкастите не са силната страна на
Коментари Харесай

Neuralink, Илон Мъск и как милиардерът ще лекува шизофрения и аутизъм с мозъчни импланти

По всички проличава, че подкастите не са мощната страна на Илон Мъск. Преди известно време милиардерът си навлече много проблеми с решението си да дръпне от цигара с марихуана по време на диалог за подкаста на Джо Роган, а преди няколко дни още веднъж разбуни духовете в различен запис.

В диалог с Лекс Фридман в подкаста " Artificial Intelligence " Мъск показа упоритостите си към плана Neuralink, само че настъпи избрани хора със изказването си, че има намерение да лекува заболявания кaто аутизъм и шизофрения посредством мозъчни импланти.

Грешката му в тази ситуация е, че аутизмът не се смята за болест, а по-скоро за специфичност на личността, която доста хора смятат за част от идентичността си.

Обществото в интернет, несъмнено, не пропусна да порицае Мъск, който добави, че Алцхаймер и Паркинсон също са измежду заболяванията, против които Neuralink търси решения.

От думите на Мъск разбираме, че компанията му създава импланти, които ще могат да отстраняват тези болести един път вечно, и ще бъдат от изгода на хора с гръбначни и мозъчни увреждания.

Вероятно става въпрос за нови импланти, разнообразни от тези, които компанията показа по-рано тази година и тества сега с маймуни.

Също като тях, имплантите против шизофрения и аутизъм ще могат да записват и подтикват интензивността на мозъка, и ще бъдат свързани към външен компютър. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР