По всички данни на Софийска вода АД отсъстват каквито и

...
По всички данни на Софийска вода АД отсъстват каквито и
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира ДАНС и прокуратурата за фалшивата новина за водата на Ерменков от БСП

По всички данни на " Софийска вода " АД отсъстват каквито и да било учредения да се твърди, че водата в София е нечиста и съдържа живак, олово и натурален уран . Годишно Столична община посредством " Софийска вода " реализира над 140 000 проучвания на качеството на водата.

 Водата в София не крие риск за здравето на хората, твърдят от здравната ревизия
Водата в София не крие риск за здравето на хората, твърдят от здравната ревизия

Няма отклонения в качеството на питейната вода

По този метод депутатът от ГЕРБ Лорита Радева опроверга изказванията на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, че водата в София е нечиста, негодна и некачествена за пиянство.

 Софийска вода опроверга клюки за отровна вода
Софийска вода опроверга клюки за отровна вода

И Таско Ерменков обезпокоен от положението на водата

По думите й жителите на София могат да бъдат спокойни, тъй като няма никакви отклонения в качеството на водата, няма нараснали замърсявания и нито едно от лабораторните проучвания не демонстрира това . Радева посочи, че това изказване не може да бъде подлагано на подозрение, тъй като лабораторията е осъвременена през последните месеци.

" Чрез денонощния мониторинг, който се прави от " Софийска вода ", се дава навременна гаранция, че софиянци получават навременна и качествено тествана вода ", сподели тя и добави, че това, което се разгласява в обществените мрежи е една неточна, недостойна и нечестна подправена вест.

Радева изрази и възхищението си, че водата в София е шестата по непорочност в Европа заради технологиите за нейното филтриране . Тя увери, че Столичната районна ревизия също ще ревизира качеството на водата през седмицата.

На въпрос изсипали ли си са в река Искър голямо количество химикали , тя съобщи, че изказванията, които са оповестени на уеб страницата на " Софийска вода " АД, че водата е нечиста и негодна за пиянство, не са правилни.

В отговор на питане дали е правилно, че Димитър Георгиев, шеф на ДАНС, е удостоверил информацията, оповестена от Таско Ерменков, че водата е нечиста, от централата обявиха, че не се следи никакво замърсяване и тази информация е погрешна.

Депутатът Александър Иванов от своя страна упрекна Таско Ерменков за погрешната информация, която е разгласил и уточни, че това не е първият статус от страна на аления народен представител в обществените мрежи.

" Ако това е по този начин, къде са Българска социалистическа партия, къде е Корнелия Нинова и дали те ще се намесят. Този път още веднъж ли ще се смеят, тъй като тук става въпрос за 2 милиона поданици на столицата, които сега се чудят какво да вършат ", акцентира Александър Иванов и добави, че от Българска социалистическа партия би трябвало да понесат своята отговорност и наказване по случая.

От ГЕРБ се заканиха, че ще сезират ДАНС и Софийската градска прокуратура по случая.

Депутатът Станислав Иванов от своя страна прикани Таско Ерменков да разкрие кой по този начин загрижено и анонимно му е " хвърлил бомбата " , че водата в София е негодна и нечиста за пиянство.

" Какво задачите господин Ерменков и за какво се пробвате да поставяте българските жители в боязън, чудене и парализа ", попита герберът и добави, че би трябвало да се засрами от своята постъпка.

Иванов се нахвърли върху Българска социалистическа партия и за заигравката им с превозвачите, със страховете на хората в Кърджали, че ще се отделя, за продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, за водата в Хасково, че съдържа уран.

" Това ли ви е методът да печелите политически дял, откакто се заигравате със страховете на хората ", отсече той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР