По времето на нашите баби 30-годишната жена се е смятала

...
По времето на нашите баби 30-годишната жена се е смятала
Коментари Харесай

Кризата на 30-та година - I част

По времето на нашите баби 30-годишната жена се е считала към този момент за престаряла. Днес на същата възраст се усещаме към момента девойки. Голяма част от нас занапред се двоумят дали да заменят свободата си с отговорностите на брака или възнамеряват дете. И никой не мисли, че за тези инициативи към този момент е станало късно. Визуално също не сме изгубили младежкият си сексапил и даже изглеждаме по-добре в сравнение с абитуриентският си бал. С една дума на 30 сме в своя подем.

Тогава за какво към 30-та годишнина доста дами изпадат в дълбока рецесия? За разлика от следродилната меланхолия и климакса тя идва незабелязано. Просто един ден осъзнаваш, че към този момент бъдещето не е пред теб, сивотата на всекидневието те е смачкала и няма даже диря от предходното равнодушие. Всъщност тревожните мисли са подбудени не толкоз от обстоятелството, че младостта се изплъзва от ръцете ни, колкото от неизбежната равносметка за достиженията и грешките ни до този миг. Не всички остават задоволени от този разбор, а времето за промени окончателно отминава.

Ако наближаваш 30-те години по всяка възможност и теб те спохождат тези мисли:

Какво е станало с фантазиите ти?
Вече е дефинитивно ясно, че няма да станеш велика художничка като Фрида Кало. Работиш в офис от 9 до 17 и вместо с четки и бои, боравиш с числа и документи. Изобщо фантазиите ти са станали на пух и прахуляк. И в случай че до момента си се успокоявала, че това състояние е единствено за година-две и при първа опция ще се върнеш към ползите си, то към този момент осъзнаващ, че краткотрайното се е трансформирало в непрекъснато, а геният ти е дефинитивно прахосан.

Има два метода да преодолееш тези черни мисли. Ако младежките фантазии са към момента настоящи за теб, не губи повече време, а мобилизирай целия си капацитет, с цел да ги осъществиш. Със сигурност ще бъде мъчно да захвърлиш всичко градено до момента и да започнеш изначало, само че в случай че това е същинското ти предопределение не се колебай. Всяко отсрочване понижава възможностите ти за триумф.

В множеството случаи обаче се оказва, че фантазиите са единствено доктрина, а същинската процедура – животът, ни предлага тъкмо това, което ни удовлетворява. Желанията ни са гръмки, само че постоянно точно елементарните неща ни вършат щастливи.

Намери ли огромната обич?
Имаш човек до себе си, само че не напълно по този начин си си представяла огромната обич. Това, което ви свързва е повече общото съществуване, навика и удобството, в сравнение с изгарящите усеща и пристрастеността. Започва да те мъчи въпросът, в действителност ли това е твоята половинка, другото ти Аз, мъжът с който искаш да прекараш остатъка от живота си.

Замисли се обаче до каква степен действителна е визията ти за огромната любовта. Страстта неизбежно си отминава и след нея или не остава нищо и връзките се разпадат или минава в обвързаност и любов. В случай, че връзката ви е издържала този повратен миг, най-вероятно, си с точният човек.
Ако обаче осъзнаеш, че единствената причина да сте дружно е страхът от самотата и любовта от дълго време си е отишла, незабавно прекъсни тези връзки. Все още си млада и имаш цялостното право да преследваш щастието, а то рано или късно ще се появи.

Продължава: Кризата на 30-та година - II част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР