„По времето, когато аз бях вицепремиер и министър на икономиката

...
„По времето, когато аз бях вицепремиер и министър на икономиката
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има спекула, решението е таван на цените

„ По времето, когато аз бях вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, не е имало сигнали, че се правят злоупотреби в ТЕЦ-овете и няма по какъв начин да има, тъй като това е в бранш “Енергетика “.

Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява инспекцията на Европейската прокуратура в България.

„ Но имаше задоволително обществени сигнали, цивилен митинги за замърсяване на въздуха и неведнъж недоволства на жители. Тази акция е даже закъсняла, само че би трябвало да се направи и да се понесе отговорност, в случай че има нарушаване на закона. Особено що се отнася до екологията, здравето на хората и чистотата на въздуха “, сподели още тя в ефира на бТВ.

По думите ѝ фактът, че до момента никой не е осъден значи, че българската прокуратура не си е свършила работата.

„ Допускам, че е имало доста сигнали, само че даже и да не са били до тях, е можело да се самосезират от гражданските митинги “, счита водачът на социалистите.

Поради въпроса с Истанбулската спогодба и джендър идеологията Българска социалистическа партия се отдалечава от полезностите на европейската левица.

„ Такъв спор имаме с Партията на европейските социалисти и той ще продължи. Докато съм ръководител на Българската социалистическа партия, българските социалисти няма да одобряват Истанбулската спогодба. Децата и фамилията са нашият ценностен избор " безапелационна е тя.

Нинова изясни и за какво тази тематика стана толкоз настояща тъкмо в този момент:

„ Преди две седмици Екологичен потенциал одобри да разпореди на Съвета на Европа да ратифицира Истанбулската спогодба от името на всички страни членки. Дори от името на тези, които не сме съгласни - това сме шест страни. Ние имаме конституционно решение, което не разрешава трети пол, с изключение на мъж и жена, т.е. обществения пол, както е записано в конвенцията. На това получих отговор да си променим вътрешното законодателство. За нас децата и фамилията са полезност. Уважаваме хората с друга полова ориентировка, само че пазиме фамилията и децата ", уточни тя.

По думите ѝ заплахата се крие във опцията малолетните сами да избират пола си.

„ От 18 година нагоре човек може да се самоопределя и ние ще пазиме тези хора, ще ги пазим от хомофобия, само че до 18 година недейте да карате децата сами да избират какъв пол са, или че са родени в непознато тяло “, прикани Нинова.

Тя напомни, че в последните дни на Народното събрание, с помощта на Българска социалистическа партия, беше отритнат Закона за домашното принуждение.

„ В него имаше текстове, в които се разпорежда на неправителствени организации да приготвят образователните стратегии за деца в тази посока. Има всевъзможни сигнали в Европа какво се случва и аз считам, че това ни чака и нас, в случай че не вземем ограничения в точния момент “, предизвести водачът на социалистите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР