По времена въздушно нападение на израелските изтребители на 6 февруари

...
По времена въздушно нападение на израелските изтребители на 6 февруари
Коментари Харесай

Драма в небето: „Еърбъс А320“ със 172 души на борда в епицентъра на смъртоносен зенитен ракетно-артилерийски огън над Дамаск

По времена въздушно нахлуване на израелските изтребители на 6 февруари в предградията на Дамаск, пътнически аероплан „ Еърбъс А320 “ със 172 пасажери на борда е можело да падне под огъня на сирийските системи за Противовъздушна отбрана.

Самолетът е съумял да напусне рисковия регион и да кацне в съветската авиобаза "Хмеймим ". Това сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от международните медии.

Според него сега на нападението на израелски изтребители против региона на летището в Дамаск, е кацал пътнически аероплан „ Еърбъс А 320 “ със 172 пасажери на борда, изпълняващ полет Техеран-Дамаск.

„ Пътническият аероплан се е намирал съвсем „ в зоната на гибелен зенитен ракетно-артилерийски огън “, добави Конашенков.

„ Само с помощта на оперативните дейности на диспечерите на летището в Дамаск и ефикасната работа на автоматизираната система за надзор на въздушното придвижване успяхме да извадим пътническия аероплан от сирийската ударна зона на противовъздушната защита и безвредно да се приземи на най-близкото различно летище в съветската авиобаза Хмеймим “, акцентира генералът.

Той означи, че „ провеждането на военни интервенции във въздуха от израелският общоприет щаб, употребявайки за прикриване или блокиране на реакцията на сирийските сили за противовъздушна защита на цивилен самолети с пасажери, се трансформира в присъща линия на израелските военновъздушни сили “.

Генералът съобщи, че израелските военновъздушни сили са направили изненадваща офанзива над предградията на сирийската столица на 6 февруари след два часа сутринта с четири изтребителя F-16, без да влизат във въздушното пространство на страната, прецизира Фокус.

Израелските военни самолети са изстреляли осем ракети „ въздух-земя “. Сирийските военни интензивно са употребявали системите за противовъздушна защита при отбиване на удара, добави съветският военачалник.

Конашенков обърна внимание и на обстоятелството, че постоянни пътнически полети в Сирия и по света се правят на известни височини, което ясно се вижда на радарните системи на Израел.

„ Израелските радари виждат въздушната конюнктура в региона на летището в Дамаск не по-малко ясно “, съобщи представителят на Министерството на защитата.

Той акцентира, че сходни „ интервенции на израелски стратези, за жалост, подлагат на риск живота на стотици почтени цивилни “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР