По време на заседанието на общинския съвет във Враца днес

...
По време на заседанието на общинския съвет във Враца днес
Коментари Харесай

Предстои сложна операция по извозване на серовъглерода от Враца

По време на съвещанието на общинския съвет във Враца през днешния ден в ябълка на раздора се трансформира забавянето на извозването на рисковите 110 тона серовъглерод от територията на компания „ Камибо “ ООД във Враца. Това заяви кореспондентът на
Общинският консултант Борислав Банчев насочи запитване по кое време ще бъдат извозени 110-те тона серовъглерод от територията на някогашния торов цех „ Химко ”. Той упрекна кмета на града, че е заречен единствено предизборно да заяви волята на премиера Бойко Борисов за незабавното унищожаване на рисковото вещество от Враца. Упрекът на Банчев бе и против неточната информация за замърсявания на почвата и водите, откакто в България няма сходна лицензирана лаборатория. „ Кога най-накрая 110-те тона серовъглерод, благосъстоятелност на компанията на народен представител от ГЕРБ ще бъдат изкарани от Враца? “, бе въпросът на Банчев.
Отговорът му бе даден от кмета на града Калин Каменов, който го упрекна, че прави предизборна популистка пропаганда 2 месеца преди изборите и разясни пред присъстващите съветници, че следва комплицирана интервенция за извозването на серовъглерода, която не се прави в границите на няколко дни.
Кметът Каменов реагира изрично против позицията на Банчев и разяснява, че преди локалните избори провокацията на съветника е комфортно определена тактичност да се направи пред медиите, само че не трябва това да наслагва боязън и напрежение у хората.  
Кметът съобщи, че " това в „ Химко “ не е вторият " Чернобил ". Трябва време и се прави комплицирана логистика ”. Градоначалникът даде обещание, че на идващото съвещание на локалния парламент, което ще се организира на 30 юли,  Банчев ще получи явен отговор за изнасянето на серовъглерода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР