По време на заключителната пресконференция по проект Модернизация на образователната

...
По време на заключителната пресконференция по проект Модернизация на образователната
Коментари Харесай

Благодариха на учители, родители и ученици за търпението при ремонта на варненските училища


По време на заключителната конференция по план " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “ бяха дадени детайлности за ремонта на 10 варненски просветителни институции. 

Припомняме, че планът " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна включва 10 обекта и е на обща стойност 16 309 436.85 лева Целта му е да способства за увеличение каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и за основаване на по-добри и модерни условия за образование и грижи за деца и младежи.

Днес стана ясно, че с европейските средства е реконструиран сградният фонд, изменена е архитектурната визия на учебните заведения и градините, изпълнени са ограничения за енергийна успеваемост, на доста места е изработен ремонт на покривите, сложена е топлоизолация, сменени са дограмата и отоплителната апаратура. В хода на ремонтните работи станало ясно, че освен постройките, само че и дворните пространства се нуждаят от ремонт. Изникнали спомагателни проблеми при реновирането на старите здания забавило и оскъпило на доста места процеса.  Във всички ремонтирани учебни заведения и детски градини е обезпечена налична среда за хората с увреждания.

Сградите към този момент имат съвременен европейски тип и хубав вътрешен интериор, разясниха още Лилия Христова и Христо Иванов.

Проектът е обхванал Първо ОУ, където са вложени 3,173 млн.лв., VII СУ " Найден Геров " с инвестиция от 1,784 млн.лв., ОУ " Димчо Дебелянов ", където са вложени 1,929 млв.лв., СУ " П. Кр. Яворов " с инвестиция от 2,909 млн.лв., ОУ " Константин Арабаджиев " с вложени в ремонт 755 240 лева, ОУ " Стефан Караджа " с инвестиция от 1,229 млн.лв., ДГ1 " Светулка " с инвестиция от 493 050 лева, ДГ " 1 юни ", където е изработен ремонт, газификация и съоръжение за 780 000 лева, филиалът на детска градина " Ян Бибиян ", където са вложени 158 000 лева Ремонт е изработен и в ОУ " Н. Йо. Вапцаров ", където са вложени 2, 039 млн.лв., изясни Лилия Христова. 

Подробности ще научите от прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР