По време на войната най-важно е кой ще държи военните

...
По време на войната най-важно е кой ще държи военните
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: По време на войната най-важно е кой ще държи военните министерства - оттам текат най-големите блага и най-големите корупции

" По време на войната най-важно е кой ще държи военните министрества, в това число и в България, защото оттова текат най-големите богатства и най-големите корупции ". Това съобщи пред БНР проф. Боян Дуранкев. Той даде за образец данни от Съединени американски щати за нарастването в цената на ракетите " Стингър ", която единствено за няколко години се е повишила седем пъти. Проф. Дуранкев  подчерта също, че има неизгодни за Украйна контракти с огромните транснационални корпорации, най-много във връзка закупуването на земя.  " Тези корпорации ще съумеят по един или различен метод да наложат своите стопански ползи ". 

Проф. Дуранкев разяснява възобновяване на Украйна след приключването на военните дейности.  " Планът за възобновяване, който би трябвало да се създаде, не е единствено за Украйна. Европейските страни също имат потребност от възобновяване. Германското държавно управление разгласява информация какъв брой е дало за оръжия. Отпуснатите до момента средства за 2022 година, 2023 година и 2024 година са над 16 милиарда евро. Те няма да имат никаква възвращаемост като вложения и ще би трябвало да се запушват пробойните в самия Европейски Съюз. 

Ако погледнем към Украйна, единствено това, което досега има за възобновяване на провалите, е над 486 милиарда $. Не бива да се подценява въпросът кой и по какъв метод ще ги заплаща. Очертаващата се наклонност сочи, че главният длъжник ще бъде Европейски Съюз. 

Ако би трябвало да се помогне на Украйна след войната, интервалът, за който ще се би трябвало да се възвърне, не е едно поколение-както след Втората международна война. Украйна би трябвало да се възвърне за 5 до 8 години. Изисква се голяма централизация на старания и преразглеждане на доста от споразуменията, които страната има. Тя е затънала безнадеждно в задължения. Огромният украински бюджет отива главно за поддържане на армията.

На главата на Украйна доста ще тежат подписаните интернационалните контракти по време на войната. Значителна част от тях е под формата на заеми. Те би трябвало да бъдат върнати, в случай че положителният Европейски съюз, Съединени американски щати и Англия не ѝ ги опростят. Представям си, че това  е допустимо, в случай че обединеният Запад реши да подкрепи по подобен метод Украйна и да потвърди, че за къс период – една или две петилетки, Украйна ще може да се възвърне и да проработи по-добре и по-успешно, в сравнение с до този миг ". 

Проф. Боян Дуранкев уточни, че след войната Украйна ще бъде изправена и пред проблем с работната мощ.  " До този момент напусналите украински жители са над 10 милиона души.4.2 милиона от тях се употребяват от Механизма за краткотрайна протекция на Европейски Съюз. Те са със своите фамилии и са намерили положителни условия за работа в Европейски Съюз. Няма по какъв начин да си представим, че ще бъдат склонни да се върнат в Украйна и да оказват помощ за възобновяване ". Той регистрира и интереса на страните членки на Европейски Съюз – най-много Полша и Германия, за заменяне на дефицитната локална работна мощ. 

Проф. Дуранкев  подчерта също, че има неизгодни за Украйна контракти с огромните транснационални корпорации, най-много във връзка закупуването на земя.  " Тези корпорации ще съумеят по един или различен метод да наложат своите стопански ползи ". Той обърна внимание и на опцията за разширение пазара в Европейски Съюз с допускането на Украйна и негативите, които сега понасят фермерите от общността.

Цялото изявление може да чуете в звуковия файл. 

Инфо: БНР

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР