По време на военни учения китайските военни имитират удари срещу

...
По време на военни учения китайските военни имитират удари срещу
Коментари Харесай

Китай отиграва при военни учения удари срещу кораби на САЩ

По време на военни учения китайските военни имитират удари против кораби от Военноморските сили на Съединени американски щати, заяви Reuters.

Според организацията, Пекин цели да предотврати интервенция на трети страни при война против Тайван. Информацията се основава на формален отчет на Тайван за китайските военни учения. Китай укрепва армията си за евентуална офанзива против острова. Стратегията на Пекин цели реализиране на надзор върху линия от острови, започваща от Япония и преминаваща през Тайван, Филипините и Борнео.

Според отчета, Китай може да изпрати свои сътрудници в Тайван, с цел да се намеси в системите на ръководство и да аргументи повреди в инфраструктурата. Тайван счита за евентуална заплаха и вероятността от  електронни офанзиви против връзките.

В случай на война корабите от американските Военноморски сили ще бъдат цел за китайските военни.

Според тайванските управляващи, Китай се стреми да откри стратегически надзор над посочените острови до 2035 година

Съединени американски щати от време на време изпращат кораби от своите Военноморски сили в Южнокитайско море. В някои случаи те минават през Тайванския пролив, което провокира възражения от страна на Пекин. Съединени американски щати дефинират това наблюдаване като задачи за обезпечаване на независимост на навигацията.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР