По време на визитата си в Русия френският президент Еманюел

...
По време на визитата си в Русия френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон смята да даде нов тласък на отношенията с Русия

По време на визитата си в Русия френският президент Еманюел Макрон счита да придаде нов подтик на връзките сред двете страни. Това съобщи представител на Елисейския замък пред седмичника „ Журнал дьо диманш “, цитира Агенция Фокус.
Изданието разгласява през днешния ден публикация в навечерието на плануваната за 24 и 25 май аудиенция на Макрон в Русия по покана на съветския президент Владимир Путин. Както акцентира представителят на Елисейския замък „ разговорът с Русия се е подкрепял и ще се поддържа “, макар разликите в позициите по сирийския и украинския проблем, а също по този начин по делото Скрипал. 

„ На двете страни им следва да създадат още доста неща в своите връзки, само че към това би трябвало да се подходи обективно и с отворени очи “, сподели източникът от френското президентство. Той счита, че по време на идното посещаване надали ще бъде маркиран забележителен прогрес по сложните въпроси. По данни на вестника „ разговорът сред двамата водачи ще бъде съдбоносен, само че правилен “. 

Президентът Макрон счита да придаде нов подтик на двустранните връзки, само че като „ съблюдава рамките на Европейски Съюз “, открити след присъединението на Крим към Русия, заяви Елисейския замък. В тази връзка „ Журнал дьо диманш “ цитира направеното по-рано изявление от Макрон, че „ не би трябвало да се унижава Русия “ и че Путин има намерение да „ върне на страната нейното великолепие след разрушаването на Берлинската стена и Съветския Съюз, които са претърпяни от Русия като унижения “. Според информацията, която заяви представителят на президентската администрация, Макрон има намерение „ без каквато и да било доверчивост “ да води разговора с съветския държавен глава. Той съществено се е подготвил за визитата си в Русия. 

По данни на „ Журнал дьо диманш “ в петък Макрон се е срещнал в Елисейския замък с историка и експерт по Русия Антоан Аржаковски. Той е разговарял и с философа Мишел Елчанинов, създател на книгата „ В главата на Владимир Путин “, провокирала огромен интерес освен във Франция, само че и в други страни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР