По време на Великденските пости, една чудесна идея за разнообразяване

...
По време на Великденските пости, една чудесна идея за разнообразяване
Коментари Харесай

Рецепта за фантастична леща яхния със сушени чушки

По време на Великденските пости, една чудесна концепция за нашарване на обичайните гозби е да добавите нови аромати и усети на добре познатите класики. Предлагаме ви концепция за невероятна леща яхния със сушени чушки. 
Продукти:
200 мл домат от консерва
1 супена купа леща
5 супени купи вода
2 моркова
2 глави лук
няколко скилидки чесън
2 сушени чушки (може да добавите и от буркан, или пресни)
1-2 супени лъжици подготвен микс сушени зеленчуци (целина, магданоз и др.) 
1 с.л. червен пипер
2 с.л. сол
 Какво се яде на Тодоровден? Какво се яде на Тодоровден?
Тодоровден наближава. По традиция има някои неща, които е добре да участват на трапезата на този прекрасен български празник, който е изв...
50 мл олио
други подправки и аромати по ваш усет
Начин на подготвяне:
Сложете тенджерата на котлона и незабавно прибавете олиото и още толкоз вода. Оставете да се сгорещи под похлупак.
Добавете лука и морковите, нарязани на ситно и оставете да се задушат добре. Като са поомекнали, прибавете измитата леща и оставете да се свари за най-малко 20 мин. Не добавяте никакви подправки, изключително сол, до момента в който не омекне лещата, в противоположен случай ще я сварите доста мъчно.
 Вкусни кюфтета от леща Вкусни кюфтета от леща
Освен от кайма, картофи и тиквички, кюфтетата могат да се подготвят и от леща. Ако към момента не сте пробвали този вид, време е да попр...
След като лещата се посвари, прибавете солта, другите подправки, сухият зеленчуков микс и доматите. Нещо, което придаде неповторим мирис на тази яхния, беше прибавянето на 2 цели сухи чушки, които просто поставете да къкрят с лещата. Когато омекнат изцяло, извадете ги, отделете колкото можете месестата част и върнете в лещата, люспите изхвърлете.
*Ако нямате сухи, може да го извършите с пресни, само че тогава би трябвало да се сложат първоначално с лука и моркова, а в случай че са от буркан - когато добавите домата.
Тук е и момента да добавите и ситно нарязания чесън, който се поставя съвсем най-после, с цел да може да резервира вкусовите се качества изцяло. Оставете да къкри под похлупак на по-слаб огън най-малко още 15 мин и до момента в който се сгъсти ястието.
Сервирайте и с свеж магданоз, по избор.
Рецептата е по акомодация на " Кухнята на Звездев ", видео може да видите тук: 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР