По време на вчерашния редовен брифинг се чуха изказвания, че

...
По време на вчерашния редовен брифинг се чуха изказвания, че
Коментари Харесай

Медици от Банско разобличиха Мутафчийски

По време на вчерашния постоянен брифинг се чуха изявления, че има скриване на пациенти, инфектирани с ковид. Това наложи незабавно тестуване на 50 души в града. Лекарите в курорта настояват, че не са прикривали случаи на заболели от COVID-19.
„ Чувстваме се доста афектирани. Мисля, че генералът би трябвало да ни се извини персонално. В изискванията на укрепление ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим отвън Банско. Справихме се доста добре. Питам за какво индивидът, който е подал информацията, не застана и не сподели, каквото знае. В понеделник идваха от РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19 “, сподели една от общопрактикуващите лекарки.
Тя описа, че е имало влошен пациент. „ Опитах се да вкарам момчето в болница, само че процедурата беше доста тежка. Той имаше пневмония. И въпреки всичко съумях да го изпратя в лечебно заведение “, разясни докторката пред Нова тв.
„ Никой не ни е желал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, нито рентген. Бяхме в изолираност. Имаше съществени случаи, които се нуждаеха от профилирана помощ. Имаше хора, които сами желаеха да се тестват, само че нямаше по какъв начин. Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват у дома, а в случай че някой е доста зле, да се транспортира с кола за спешна помощ. Не знаехме какво лекуваме – грип или ковид “, съобщи доктор Кадева.
Малко по-късно ген. Венцислав Мутафчийски отвърна на тези думи.
„ Информацията беше, че имаме данни за хора със симптоматика, които не са подадени. Процедурата е, че всеки, който има такава симптоматика би трябвало да бъде изпратен за лекуване. За двуседмичния интервал на карантина имаме единствено няколко случая на бременни дами, които са изпратени в болница. Не съм обидил никой. Ако медиците не са имали такива случаи или тези, които са имали са били подадени тогава ОК. Ние сме длъжни да проверим “, разяснява Мутафчийски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР