По време на вчерашната голяма пресконференция бе разкрита личността на

...
По време на вчерашната голяма пресконференция бе разкрита личността на
Коментари Харесай

Траекторията на Big Falcon Rocket с космическия турист

По време на вчерашната огромна конференция бе разкрита личността на първия галактически екскурзиант, който SpaceX ще изпрати в полет към Луната благодарение на мощната ракета за неведнъж използване Big Falcon Rocket (BFR). Късметлията е 42-годишният милиардер Юсаку Маедзава (Yusaku Maezawa), създател на най-големия японски онлайн магазин за облекла Zozotown. Събитието се излъчваше в действително време. Според Класацията на Forbes, финансовото положение на Маедзава възлиза на $2,9 милиарда.

По време на анонса Илън Мъск зави, че човечеството би трябвало да стане междупланетна цивилизация и той ще направи всичко по силите си, с цел да форсира този развой.



Мисията е планувана за 2023 година. Експедицията ще продължи към една седмица, Ракетата ще се приближи на разстояние 125 благи (210 километра) до Луната, след което ще се завърне на Земята. Ето по какъв начин наподобява траекторията на полета:



Маедзава е прочут със своята обич към изкуството и с богатата си сбирка от разнообразни предмети на изкуството. Той няма да бъде самичък в това странствуване, а ще бъде съпроводен от други от 6 до 8 души от света на изкуството, които ще подбере самият той. За тях пътешествието до Луната ще бъде гратис.

Маедзава отхвърли да заяви сумата, която е заплатил за пътешествието. Но стана ясно, че цената е толкоз висока, че може да окаже въздействие на създаването на ракетата BFR. А нейната цена към сегашен ден е към $5 милиарда.

По този мотив Мъск сподели: „Цената е много ниска като за план от сходен вид„.

При полета ще се употребява системата за неведнъж потребление BFR, формирана от ракета притежател и галактически транспортен съд. Именно тази система ще се употребява при бъдещите полети до Марс. Първото изстрелване на цялата ракетна система BFR е планувано за първата половина на 2019 година.

Интересно е, че по едно и също време с това бе показана новата версия на BFR . На нея ще се спрем по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР