По време на въздушното изложение MAKS-2019 в Жуковски, Китай за

...
По време на въздушното изложение MAKS-2019 в Жуковски, Китай за
Коментари Харесай

CGTN: Китай показа съвместния проект с Русия и конкурент на Boeing 737MAX

По време на въздушното ревю MAKS-2019 в Жуковски, Китай за първи път се появи като страна сътрудник, която оказа помощ за организирането на събитието. Според CGTN, в обособен павилион най-големите производители на Подебесната показаха най-новите си разработки, в това число екологични ракетни мотори, евентуален съперник на проблематичния Boeing 737MAX и взаимен план с Русия.

Недалеч от Москва стартира Международното въздушно ревю MAKS-2019. На откриването участваха президентите на Русия и Турция. Лидерите разискаха вероятността Турция да закупи съветски невидими изтребители, написа "Поглединфо.

Освен това нашите китайски предприятия за произвеждане на самолети вземат участие в ревюто и показват най-новите си разработки. С детайлности кореспондентът на CGTN Альоша Миленкович.

Президентът на Русия Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган станаха главните посетители на 14-тия авиосалон, който се организира в Москва на всеки две години.

Въпреки това, тази година стелс-изтребителите Су-57 се оказаха в центъра на общото внимание на събитието, което дава опция на Русия да покаже своите достижения в аерокосмическата промишленост. Москва ще се радва да ги продаде, а Турция, както наподобява, се интересува от покупката.

Впрочем, Су-57 е единствено един от хилядите експонати на тази галерия.

АЛ Ь ОША МИЛЕНКОВИЧ, сътрудник на CGTN : Над 800 компании от 33 страни вземат участие в въздушното шоу. За първи път в организирането на това събитие Китай работи като страна сътрудник. В голям изложбен павилион, ситуиран единствено на няколкостотин метра от тук, най-големите компании в китайската авиационна и галактическа промишленост показват своите разработки.

По традиция по-голямата част от въздушното шоу е отдадено на съветските производители, само че тази година Китай също играе не дребна роля. В своя павилион Comac показва тяснофюзелажен аероплан, който съгласно проектите на компанията би трябвало да се трансформира в съперник на Boeing 737 MAX и Airbus A320neo, които неотдавна се сблъскаха с редица проблеми.

Avic сподели най-големия в света самолет-амфибия - AG600. И първото частно галактическо дружество в Китай показа един от най-екологичните ракетни мотори в света.

СЮЙ ЯУЕЙ, търговски шеф LandSpace: Проектът към момента се създава. Ние сътворяваме започваща система, която работи с гориво „ течен О2 - полутечен метан “. Планираме да я пуснем в продажба до края на 2020 година или, евентуално, до началото на 2021 година

Китай и Русия работят дружно за основаването на аероплан със необятен фюзелаж и огромен обхват CR929. На авиационното ревюто за първи път беше показан макет на пилотската кабина и пътническия салон в естествени размери.

МАКСИМ ЛИТВИНОВ, основен дизайнер на взаимния план с China United Aircraft Corporation: Окончателното сглобяване ще се организира в Китай, покрай Шанхай. Ние, съветската страна, разработихме и конструирахме крилото, централния кесон на крилото, пилоните, лемелите и клапите. Китайската страна е виновна за фюзелажа и опашката.

CR929 ще би трябвало да стартира да лети през 2023 година.

Альоша Миленкович, CGTN, Жуковски, Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР