По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът продължава да расте към еврото и паунда

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ продължава да се ускорява по отношение на еврото заради ястребови мнения от различен представител на Системата на Федералния запас (FRS).

Президентът на Федералната аварийна банка на Минеаполис (FRB) Нийл Кашкари сподели през вчерашния ден, че централната банка на Съединени американски щати би трябвало да продължи да покачва лихвите, до момента в който не стане ясно, че доста високата инфлация в страната понижава.

" Много параметри сочат оптималната претовареност в стопанската система на Съединени американски щати с доста висока инфлация. Това е изцяло небалансирана обстановка и по тази причина ми е ясно, че би трябвало да продължим да затягаме политиките, с цел да балансираме обстановката ", сподели Кашкари по време на събитие в Минеаполис.

Фокусът на пазарите тази седмица е годишният стопански симпозиум в Джаксън Хоул, проведен от Федералния запас на Канзас Сити. Председателят на Фед Джеръм Пауъл, който ще приказва в Джаксън Хоул в петък, се чака да удостовери още веднъж уговорката на централната банка на Съединени американски щати за бързо повишение на лихвите, с цел да ограничи инфлацията.

" Пауъл евентуално ще удостовери, че Фед ще увеличи лихвите толкоз високо, колкото е належащо, и ще ги увеличи толкоз, колкото е належащо ", сподели анализаторът на Standard Chartered Стив Ингландър, представен от Financial Times.

Съдейки по котировките на фючърсите за равнището на главния лихвен %, пазарът е в очакване Фед да го увеличи още веднъж със 75 базисни пункта през септември, отбелязва Trading Economics.

На този декор, към 10 часа българско време, общата европейска валута се търгува на пазара по 0,9946 $ за едно евро по отношение на 0,9970 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в същото време падна до $1,1813 за едни паунд спрямо $1,1836 за паунд предходния ден.

Стойността на американската валута по отношение на японската се понижи до 136,65 йени за едни $ спрямо 136,77 йени за долар при затварянето на пазара във вторник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя по-малко от 0,1%, а по-широкият WSJ Индекс на $ - 0,18%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР