По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът печелят от спада на долара

По време на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ отслабва по отношение на еврото, йената и английската лирата стерлинг. Новите сигнали за закъснение на инфлацията в Съединените щати усилват очакванията на търговците, че системата на Федералния запас (Фед) ще може да спре цикъла на повишение на главния лихвен % по-рано от предстоящото.

Към 10:12 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,47% - до 1,0694 $ за едно евро спрямо 1,0644 $ за евро при затварянето на миналата сесия.

Цената на щатската валута по отношение на японската в това време се намали с 0,05% - до 132,13 йени за $ по отношение на 132,28 йени за $ в края на предходната търговия.

Курсът на английската лира стерлинг се покачва с 0,57% - до 1,2161 $ за един паунд спрямо 1,2093 $ за паунд в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,29% по време на днешната търговията, а по-широкият WSJ Индекс на $ - 0,39%.

Статистическите данни за пазара на труда в Съединени американски щати, оповестени предишния петък, демонстрираха най-малък растеж на работните места в стопанската система на Съединени американски щати през декември от декември 2020 година - с 223 хиляди. Безработицата в страната се намали до 3,5% от 3,6% през ноември.

В същото време междинната почасова работна заплата в частния бранш през декември нараства с 0,3% по отношение на предходния месец и с 4,6% на годишна база. Темпът на възобновяване се забави в съпоставяне със надлежно 0,4% и 4,8% през ноември и беше по-слаб от упованията на анализаторите (0,4% и 5%).

Членът на борда на Федералния запас Лиза Кук обаче не е прекомерно оптимистична по отношение на вероятностите за закъснение на инфлацията, отбелязва Market Watch. " Въпреки редица обнадеждаващи сигнали, които видяхме в последно време, инфлацията остава прекомерно висока и това е огромно безпокойствие ", сподели тя по време на тирада предишния петък на събитие на Американската икономическа асоциация в Ню Орлиънс.

Президентът на Федералната аварийна банка на Атланта Рафаел Бостик сподели на същото събитие, че вижда нужда от покачване на Фед до 5,25%. " Имаме още доста работа ", сподели Бостич.

През декември Централната банка на Съединени американски щати усили ставката на базовата си рента с 50 базисни пункта до 4,25-4,5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР