По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото е стабилно, паундът спада

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ е постоянен по отношение на еврото и йената, като се ускорява във връзка с английската лира стерлинг.

Ден по-рано " зелените " пари се обезцени по отношение на главните международни валути след публикуването на протокола от ноемврийското съвещание на Федералния запас, което сподели, че по-голямата част от водачите на американския паричен регулатор виждат нуждата от закъснение темпа на повишението на лихвите в близко бъдеще.

Индексът ICE показател, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), губи 0,3% в петък, апо-широкият WSJ Dollar Index остава постоянен.

Към 10:09 часа българско време общата европейска валута се търгува на пазара на равнище $1,0417 за едно евро спрямо $1,0410 за евро при затварянето на предходната сесия.

Стойността на американската валута по отношение на японската в това време възлиза на 138,70 йени за един $ по същото време против 138,54 йени за долар ден по-рано.

Британската лира стерлинг през днешния ден сутринта падна с 0,18%, до $1,2094 за един паунд по отношение на $1,2113 за паунд при закриване на търговията в четвъртък.

Вчера доларът загуби от цената си 0,2% по отношение на еврото, 0,7% по отношение на йената и 0,5% във връзка с паунда.

" Някои представители на Фед означиха, че паричната политика е достигнала точка, в която е задоволително рестриктивна, с цел да реализира задачите на FOMC и би било уместно скоро да се забави покачването на лихвените проценти ", се споделя в протокола от срещата на Фед от 1-2 ноември.

Някои от ръководителите на Централната банка на Съединени американски щати в това време считат, че Фед ще би трябвало да увеличи лихвата по-високо от авансово плануваното, с цел да реализира задачата за понижаване на инфлацията.

Те показаха, че процентът " би трябвало да доближи малко по-високо равнище от авансово предстоящото ", поради неналичието на задоволително сигнали за намаляване на инфлацията в Съединени американски щати сега, както и продължаващия дисбаланс на търсенето и предлагането в стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР