По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът спада, еврото се покачва към долара


По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ поевтинява по отношение на еврото и йената, повишава цената си във връзка с английската лира стерлинг.

Към 10:45 ч. българско време едно евро на пазара струваше 1,1335 $ спрямо 1,1312 $ в края на предходната сесия.

Курсът на американската валута по отношение на японската в това време спада до 113,95 йени за $ против 114,11 йени за $ при затварянето на търговията в четвъртък.

Британската лира стерлинг в петък сутринта се намалява във връзка с щатския $ с 0,30% и се търгува на равнище към $1,3566 за паунд спрямо $1,36 при предходна сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарският франк, йената, канадският $, лирата стерлинг и шведската крона), през днешния ден спада с 0,04%, по-широкият показател на $ WSJ - губи от цената си 0,05%.

Междувременно доларовият показател може да се увеличи след седмица на фона на упованията за " ястребови " мнения от страна на ръководителите на американската централна банка.

Очаква се Федералната аварийна система на Съединени американски щати да увеличи главния лихвен % още през март и да го усили най-малко три пъти през 2022 година Някои специалисти считат, че повишението на лихвите през март може да доближи повече от 25 базисни пункта, отбелязва Trading Economics.

Следващото съвещание на Фед ще се организира на 25-26 януари.

Доларът беше подсилен и тази седмица от нарасналото търсене на активи за леговище на фона на световна ликвидация на пазарите на акции и изостряне на геополитическото напрежение, написа Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР