По време на управлението ми като кмет на Община Благоевград

...
По време на управлението ми като кмет на Община Благоевград
Коментари Харесай

Атанас Камбитов: Културата отново ще бъде издигната на пиедестал!

По време на ръководството ми като кмет на Община Благоевград културата бе издигната на фундамент. През 2018 година организирахме над 500 културни събития - това споделя съвсем всичко за отношението ни към културата. И сме подготвени, в случай че получим доверието на хората, да обърнем нова позитивна страница в развиването на градската просвета. Това сподели самостоятелният претендент за кмет на община Благоевград – Атанас Камбитов. Съвсем в унисон с неговите думи нощес той получи самопризнание от известната българска певица Мария Илиева, която изнесе концерт в зала „ Яворов “.

„ Безкрайно доста благодаря за уважението и вниманието на господин Атанас Камбитов, благодаря Ви за луксозния букет цветя! Вие сте доста огромен другар на културата и на българската музика. Вие направихте Благоевград дом на музиката на България! Г-н Камбитов, искам Ви триумф! На добър час! “, тези думи на Мария Илиева към този момент споделят безусловно всичко за направеното от Атанас Камбитов като кмет в интервала 2011-2019 година.

Той е уверен, че спечелили локалните избори, то най-хубавото следва за културата. Ще бъдат възобновени емблематичните музикални събития - Международен фестивал „ Франкофоли “ и Годишни музикални награди на БГ Радио. Ще се провежда и фестивал за авторска рок музика. Независимият кандидат-кмет е безапелационен, че фестивалите в целия свят потвърждават, че подкрепят стопанската система на градовете – пълнят се хотели, заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, пазари се от магазини и други търговски обекти. Градовете стават разпознаваеми и гостите оставят съществени финансови средства в тях.

Ще се облагородят, обновят и изградят нови културни пространства. Благоевград ще се трансформира в европейски център на Арт фотографията. Ще се обособят и построят нови зали. Фонд „ Култура “ ще реализира разговора сред локалната власт, културните институти и неправителствените организации. А Община Благоевград ще оказва цялостна поддръжка на културните институти и НПО-та.

Другата огромна цел е всяко едно дете да бъде стимулирано да се занимава със спорт, изкуство или познание. Защото културата възпитава малчуганите, които се допират до нея.

„ Затова тази политика на Община Благоевград бе приоритет по мое време. Няма нищо по-ценно и по-красиво от блясъка в детските очи и детските усмивки, когато децата са стъпили на най-високата стълбичка на даден фестивал, съревнование, конкурс. Те са тези, които ще развиват културата в регионалния център на Пиринския край утрешния ден, защото ще са закърмени с обич към нея от дребни. А заслугата за това ще е и на Община Благоевград “, твърди Атанас Камбитов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР