По време на уикенда за Гран При на Япония бе

...
По време на уикенда за Гран При на Япония бе
Коментари Харесай

Ето какво ще очакват в Алфа Таури от Ник де Врийс през 2023 година

По време на уикенда за Гран При на Япония бе доказано, че Ник де Врийс ще заеме титулярно пилотско място в екипа на Алфа Таури за сезон 2023 във Формула 1. Договорът на нидерландеца за момента е за единствено една година, а към този момент е ясно какво тъкмо ще се чака от него, с цел да продължи договора си с отбора от Фаенца или вероятно да премине в Ред Бул след време.
 Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури
„ Очаквам интервалът на приучване за Ник да бъде редуциран до няколко теста. Това значи, че аз ще чакам от него да бъде доста конкурентен още от първото съревнование за 2023 година “, съобщи шефът на Алфа Таури Франц Тост.
 Какво ще опише Де Врийс на Ред Бул за Мерцедес? Какво ще опише Де Врийс на Ред Бул за Мерцедес?
Той също по този начин показа и цялостната си прогноза за развиването на тима следващата година, когато негови водачи ще бъдат Де Врийс и Юки Цунода, за който това ще бъде трети сезон във Формула 1. Малко или доста упованията ще са японецът да диктува развиването на колата на отбора, най-малко в началните стадии на акцията.
 След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко След “Монца ” Макс споделил на Де Врийс да се обади на Марко
„ Напътствията за тима зависят напълно от колата. Ако имаме добра кола и за двамата водачи ще е елементарно. Ако имаме проблематична кола няма да ни е елементарно да решим всичките си проблеми, тъй като Ник няма доста опит от Формула 1. Юки към момента се учи, само че съгласно мен следващата година той ще е задоволително зрял, с цел да дава механически насоки.

„ Въпреки всичко аз чакам доста от Ник, тъй като той има доста опит от разнообразни категории, в които е печелил надпревари и трофеи. Още един път споделям, в случай че колата работи аз чакам сполучлива година “, съобщи още Тост.
 Как Алфа Таури избра Де Врийс Как Алфа Таури избра Де Врийс
Де Врийс има контракт да бъде авариен водач на Мерцедес до края на 2023 година. Въпреки това в Алфа Таури се надяват да могат да употребяват своя предстоящ играч по време на теста за млади водач в Абу Даби след края на сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР